Recollida de firmes perquè no admetre gossos pigall en espais públics sigui delicte

És una iniciativa d'un grup de persones cegues que demanen que s'apliqui la norma vigent per denunciar les conductes discriminatòries


Un grup de persones amb deficiència visual, usuàries de gos pigall, han decidit fer pinya sota l'etiqueta reivindicativa i de divulgació #nosinmiperroguia i han iniciat una recollida de firmes online en defensa del dret de les persones cegues d'anar acompanyades de gossos pigall en espais públics.

La iniciativa demana que no admetre gossos pigall a determinats espais de titularitat o ús públics sigui delicte. Per això, ha començat una campanya a la plataforma change.org que ja ha aconseguit més de 100.000 signatures. L'organització vol entregar aquesta petició al Ministeri de Justícia quan s'hagi assolit l'objectiu de 150.000 firmes.

Aquest grup de persones, de diferents procedències (Barcelona, Cantàbria, Granada, Guipúscoa, Madrid, las Palmas de Gran Canaria i Sevilla), manifesten que en els darrers anys el nombre d'incidents ha crescut a conseqüència de la impossibilitat d'accedir a determinats transports, botigues, locals d'hostaleria, edificis religiosos, i fins i tot hospitals o consultes amb aquests animals.

El proper desembre farà 33 anys que va entrar en vigor la primera llei que regula l'ús de gossos pigall per a deficients visuals. Demanen, doncs, que la norma vigent s'apliqui amb eficàcia per tal que es puguin denunciar les conductes discriminatòries.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article