Manteniment d'horts urbans: nou curs de la UB per la integració laboral de persones sense llar

El programa formatiu, fruit de la col·laboració entre la Fundació Solidaritat UB i ASSÍS Centre d'Acollida, concedeix 30 crèdits ECTS i està dissenyat per promoure oportunitats laborals


En el marc de la col·laboració entre la Fundació Solidaritat UB i ASSÍS Centre d’Acollida, la Universitat de Barcelona ha reconegut com a diploma d’extensió universitària el curs de Manteniment d’horts urbans, centres de compostatge i jardineria, que ASSÍS Centre d’Acollida imparteix des de l’any 2013 a les persones sense llar ateses al seu centre. El programa formatiu concedeix 30 crèdits ECTS i està dirigit per Miquel Salgot de Marçay, professor de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona.

El curs 2016-17 es desenvolupa la IV edició d'aquesta iniciativa formativa a ASSÍS, en la qual el 22% dels alumnes són dones i la mitjana d'edat es troba en els 50 anys. El 42% dels alumnes que, a data d'avui, han finalitzat aquest itinerari formatiu amb èxit des de la seva posada en marxa, han trobat una ocupació. Entre ells, el 57% ha treballat en aquest sector professional.

Aquest reconeixement per part de la Universitat de Barcelona aporta una garantia de qualitat a la formació que reben les persones sense llar participants, i afavoreix el seu accés laboral i social a un sector d'activitat innovador, que reclama cada vegada professionals més ben preparats. Així mateix, posa a disposició de l'alumnat tots els serveis i recursos que aquesta institució d'educació superior ofereix als seus estudiants.

El curs de 'Manteniment d'horts urbans, centres de compostatge i jardineria' forma part del projecte ASSÍSVerd, dissenyat per promoure oportunitats laborals per a les persones sense llar i aconseguir la inclusió social real d'aquelles persones sense llar que desitgen incorporar-se de nou al mercat laboral. Així mateix, aquesta col·laboració s'emmarca en l'engegada del projecte de creació d'una escola d'agricultura social i urbana, per part de la Fundació Solidaritat UB.

ASSÍS Centre d’Acollida

ASSÍS Centre d'Acollida és una organització sense ànim de lucre, que treballa al districte de Sarrià - Sant Gervasi, per millorar la qualitat de vida de les persones sense llar, mitjançant la prestació de serveis d'allotjament, alimentació, salut i higiene personal, activitats d'oci inclusiu i formació en inserció laboral, entre d'altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article