‘Parelles Artístiques’, la iniciativa per lluitar contra l'estigmatització de la salut mental

Tarragona acull l'exposició de 80 obres artístiques de persones vinculades als serveis de salut mental de sis comarques catalanes

Tarragona acull, fins el 23 de juliol, l'exposició ‘Parelles Artístiques: Experiències creatives per la salut mental’, una iniciativa que té per objectiu afavorir la rehabilitació i la reinserció de les persones que tenen algun problema de salut mental i canviar la visió estigmatitzada que existeix a la societat vers la salut mental.

L'exposició, inaugurada el dimecres 28 de juny al moll de Tarragona, consta d'un total 80 peces de diferents disciplines com pintura, escultura, vídeo, fotografia, ceràmica, il·lustració. Les obres han estat realitzades per un total de 164 artistes i es podran visitar fins al proper 23 de juliol.

Les obres que s’hi podran veure són fruit del treball a “quatre mans” entre artistes amateurs –persones vinculades a serveis de salut mental- i artistes professionals,que han treballat per parelles durant el segon semestre de 2016.

L'edició més multitudinària

Parelles Artístiques és un projecte comunitari que neix l’any 2006 a Osonament, entitat sense ànim de lucre que gestiona de forma integrada els recursos comunitaris d’atenció en salut mental i addiccions de la comarca d’Osona.

En les últimes edicions, per tal d’arribar a un conjunt més gran de la societat i unir esforços al voltant de la lluita contra l’estigma dels problemes de salut mental, l'organització ha buscat l'aliança amb d'altres serveis de salut mental del territori català perquè també impulsessin el projecte. Aquesta és l'edició en què hi participen més centres i més comarques.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article