Tarragona formarà docents per acollir i acompanyar el dol en l'àmbit escolar

El programa començarà la pròxima tardor i està dirigit a mestres de primària, secundària, llars d'infants i d'adults


Tarragona iniciarà el pròxim curs un programa de formació als centres educatius, dirigits als docents, per acollir i acompanyar el dol en l'àmbit familiar. La iniciativa neix arran d'un acord que s'ha presentat aquest divendres entre l'Ajuntament de Tarragona, la Generalitat, l'empresa de serveis fúnebres EMSERFUMT i el Col·legi Oficial de Psicologia de Tarragona.

El programa, que abastarà els centres educatius del Camp de Tarragona, va dirigit a mestres de primària i secundària, així com mestres de llars d'infants i d'adults del consistori i dels Equips d'Atenció Psicopedagògica (EAPS). En la formació es tractarà la mort i el procés de dol, l'actitud i l'acompanyament per atendre nens i famílies, les pèrdues en un context educatiu, les eines d'afrontament i de defensa, els possibles rituals i la mort sobtada o els esdeveniments potencialment traumàtics.

El COPC, a través dels professionals de la Psicologia que formen part de les seves seccions professionals, aportarà el programa de formació dels docents a realitzar i les persones que els impartiran en els diferents centres educatius.

El Departament d'Ensenyament, a través dels seus Serveis Territorials a Tarragona, publicarà el curs o cursos dins de la seva oferta i assessorà els docents que impartiran el curs sobre quines són les necessitats dels seus professionals.

L'Ajuntament de Tarragona, a través de l'IMET, aportarà la coordinació de la Comissió de seguiment del conveni entre les diverses parts, farà la difusió de la formació entre els seus serveis educatius i els centres educatius de Tarragona ciutat i posarà a disposició també les seves instal·lacions. Per últim, EMSERFUMT aportarà els recursos econòmics per la posada en marxa del programa de formació als professionals de la educació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article