Proactiva Open Arms s'incorpora al dispositiu de rescat de Salvament Marítim a la frontera sud espanyola

La frontera sud ha rebut més del 40% de totes les arribades a Europa per mar en aquest 2018


Proactiva Open Arms s'unirà, les pròximes setmanes, als operatius de rescat a l'Estret i Mar de Alborán sota la coordinació de Salvament Marítim. Així, aquesta ONG sumarà equips humans i materials amb l'objectiu d'evitar al màxim la pèrdua de vides al mar a la vella ruta del sud d'Espanya.

“Per donar suport als companys de Salvament Marítim, l'Open Arms se suma a les tasques de rescat a l'Estret i mar d'Alborán mentre duri la pressió migratòria al sud d'Espanya i es consideri necessari”, diuen des d'aquesta oenagè. Una entitat que va nèixer la tardor de 2015 com a mobilització voluntària a Lesbos, com a resposta civil a l'absència d'operatius de salvament i l'emergència humanitària que suportava les illes gregues per aquell temps.

Amb l'acord de la UE amb Turquia al març 2016 i el tancament de la ruta pel Egeu, el pes del flux migratori es va traslladar al Mediterrani central on operen des de 2016 sota la coordinació de la Guàrdia costanera italiana i han rescatat 27.000 vides en tot just 2 anys.

Així, “les intenses campanyes de criminalització” cap a les ONG a la Mediterrània central i “la posada en marxa de polítiques inhumanes” han provocat no només el tancament dels ports d'Itàlia i Malta i la immobilització de moltes organitzacions humanitàries de salvament, sinó també un increment en el flux migratori cap al sud d'Espanya, que rep més del 40% de totes les arribades a Europa per mar en aquest any 2018.




 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article