Es posa en marxa el Pla Nacional per les Persones amb Discapacitat

Es crearà una Comissió Interdepartamental sobre polítiques públiques d’acord als principis de la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat


El president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chackir el Homrani, s'han reunit, aquest dimecres, amb el Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT) per sentar les bases del Pacte Nacional per a les persones amb discapacitat. 

Segons Torra, aquest pacte “ha de ser una eina que abordi des del punt de vista  legislatiu, pressupostari i de polítiques públiques tots els reptes que tenen els ciutadans amb discapacitat”. 

A més, “tindrà un impacte directe i real en la vida d’aquest col·lectiu de més de 500.000 persones”, perquè l’objectiu és que “cadascuna d’aquestes persones pugui desenvolupar el seu projecte de vida”. 

El president ha explicat que “som un Govern que treballa per a totes les persones, perquè  tothom tingui igualtats d’oportunitats en tots els àmbits essencials de la seva vida”. “Per això- ha continuat- la inclusió, la solidaritat i la fraternitat, conceptes tan republicans, tenen més sentit que mai”.

Per la seva banda, el conseller El Homrani ha detallat que es crearà, en el marc del CODISCAT, la Comissió interdepartamental sobre polítiques públiques d’acord als principis de la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. La Comissió s’encarregarà d’analitzar l’estat de les polítiques catalanes en aquest àmbit, de la legislació aplicable, així com de la inversió social que es destina a les persones amb discapacitat. Concretament l’estudi se centrarà en els àmbits competencials de benestar, salut, treball, justícia, educació, habitatge, cultura, empresa i territori.

El Homrani ha recordat també que ahir el Govern va aprovar la consulta prèvia a la tramitació d’un projecte de decret del Codi d’accessibilitat de Catalunya. En aquest sentit, ha remarcat la necessitat d’actualitzar el marc normatiu que estableix les condicions d’accessibilitat necessàries perquè els espais públics, edificis, mitjans de transport, productes, serveis i processos de comunicació garanteixin l’autonomia, la igualtat d’oportunitats i la no-discriminació de les persones amb discapacitat.

El Homrani ha posat en valor el conjunt de la feina del Govern en favor del col·lectiu de persones amb discapacitat. “Avançar en la no-discriminació i del mig miler de catalans i catalanes amb una discapacitat reconeguda significa avançar cap a la societat inclusiva i justa que volem ser”, ha conclòs el conseller.

A més, Torra ha agraït al CODISCAT, que agrupa entitats representatives de l’àmbit de les persones discapacitades, els departaments de la Generalitat i el món local, l’esforç que han fet durant tots els darrers mesos. El president Torra ha mostrat la seva satisfacció que avui s’hagin posat les bases per fer realitat aquest Pacte Nacional, i que “ens haguem marcat un calendari, que d’aquí a 6 mesos puguem tenir retorn“.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article