‘Escenaris Ocults’: la 3a edició del Simbiòtic Festival posa llum sobre les lluites col·lectives

L’esdeveniment, que reivindica unes arts escèniques inclusives, creix amb una programació accessible al Teatre Lliure


Fa només tres anys que el Simbiòtic Festival va néixer amb la voluntat de reivindicar unes arts escèniques contemporànies inclusives. Enguany, l’esdeveniment fa un salt qualitatiu i creix amb una programació accessible al Teatre Lliure. Amb el lema ‘Escenaris Ocults’, aquesta tercera edició posa llum en les lluites col·lectives més invisibilitzades.

La programació d’enguany s’ha proposat fer un repàs per la història de l’emancipació col·lectiva. La de les persones amb discapacitat, la de la lluita feminista, la de les protestes contra el racisme, la de les llibertats de gènere i sexuals o la de les llibertats polítiques.

Aquesta història de lluites col·lectives, que teixeixen relacions entre elles, expliquen al Simbiòtic Festival, “comença en blanc i negre; veiem al petit Louis Braille llegint amb les mans” i passen, després, pel primer enregistrament d’un discurs en llengua de signes, per la lluita feminista de la mà de la política sordcega Hellen Keller o de l’actriu Sarah Bernhardt, que tenia coixesa.

És així com proposen durant tot el que queda de mes de novembre dues formacions: un curs sobre accessibilitat, amb el nom Narratives Ocultes, i un taller inclusiu d’investigació teatral que duu per títol El que un cos pot, que s’imparteixen a l’Institut del Teatre. A més, també hi haurà el 30 de novembre un laboratori de creació amb artistes al Centre Cívic el Sortidor.

Pel que fa a la programació teatral, s’hi podrà veure Màtria de Carla Rovira el 30 de novembre, que és una proposta de teatre documental; La Nena dels Pardals, una proposta de teatre familiar amb música en viu de la companyia Teatre al detall, l’1 de desembre; i Cáscaras Vacías, de Zona Teatro, que ja ha exhaurit les entrades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article