La xarxa d'atenció integral LGTBI es desplega al Maresme i arriba ja als 62 centres

L'objectiu del servei és acompanyar el col·lectiu i “revertir pensaments incrustats d'una societat amb tendències homòfobes”


La Xarxa SAI (Serveis d'Atenció Integral LGBTI) que desplega el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies arriba ja als 62 centres amb l'obertura d'un nou punt a Mataró que donarà cobertura a la comarca del Maresme.

Segons la directora general d'Igualtat, Mireia Mata, aquesta era una de les zones de població més importants que quedava per cobrir, tot i que l'objectiu és arribar a un centenar de centres per poder ser a totes les ciutats de més de 20.000 habitants i a tots els consells comarcals.

L'objectiu del servei és acompanyar les persones del col·lectiu LGTBI des de tots els àmbits en un únic punt de referència i contribuir a “revertir pensaments preincrustats d'una societat amb tendències homòfobes”, ha explicat Mata.

El nou centre de la Xarxa SAI de Mataró es posarà oficialment en marxa el pròxim 22 de gener i s'ubicarà al cèntric carrer Churruca de la capital del Maresme. L'alcalde de Mataró, David Bote, l'ha definit com un “far” per a totes les persones del col·lectiu LGTBI de la ciutat i del conjunt del Maresme.

A través del servei s'oferirà acompanyament i suport sobre diversitat sexual i de gènere a les persones del col·lectiu, com la tramitació de documentació, assessorament sanitari, jurídico psicològic, així com un servei específic per a les persones que puguin patir algun tipus de discriminació per la seva condició sexual o de gènere.

La directora general d'Igualtat, Mireia Mata, lamenta que encara avui la societat estigmatitzi les persones per la seva orientació i denuncia “tendències xenòfobes, racistes, masclistes i homòfobes” que l’administració i les entitats socials tenen el “deure de corregir” i “revertir” aquests “pensaments preincrustats”.

En aquest sentit, Mata promet “tolerància zero” davant l’LGTBIfòbia i assegura que existeixen sistemes de control per actual penalment i administrativament quan calgui perseguir a qui no respecti els drets de les persones del col·lectiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article