Afers Socials anuncia un “pla de xoc” per reduir les llistes d'espera de la dependència i la discapacitat

El Govern invertirà 750.000 euros en l'augment del nombre de professionals dels equips de valoració


Després que el Govern revelés que 929 persones van morir al 2017 esperant una plaça en una residència i 845 més la valoració de la dependència, ara Afers Socials anuncia un pla de xoc de 750.000 euros per reduir les llistes d’espera per valorar la discapacitat i dependència.

Actualment, si bé la normativa estableix que el termini de valoracions no ha de superar els tres mesos, la mitjana està al voltant dels cinc mesos en el cas de dependència i de sis en el cas de la discapacitat.

Pel que fa a la dependència, Afers Socials es compromet a incrementar enguany el nombre de professionals dels equips de valoració en zones on els terminis d’espera són més elevats com el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Maresme. A més, es compromet a millorar l’atenció i reduir les valoracions continuades en els casos d’infants amb caràcter provisional per poder-les transformar en permanents en els casos de malalties greus.

Pel que fa a la discapacitat, el Departament ha anunciat també un increment del nombre de professionals i del nombre de valoracions que efectuen els equips de valoració territorials; s’ha compromès a articular les correspondències entre valoracions de dependència i de discapacitat que permetin a les persones majors de 65 anys no haver de duplicar les valoracions de discapacitat quan tenen el grau de dependència reconegut; també a reduir el nombre de valoracions provisionals reiterades, tant en nens com en adults en els casos crònics, i fer valoracions d’ofici en determinades patologies a partir d’informes mèdics oficials.

A més, el Govern ha advertit que instarà al Ministeri de Sanitat i Serveis Socials que “acceleri els treballs per establir un barem únic de valoració de dependència i la discapacitat que permeti a Catalunya potenciar la multidisciplinarietat dels equips actuals de valoració, creant sinergies entre equips i processos per augmentar la seva capacitat valoradora”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

greg matto catalan
2.

Necessiteu un préstec fiable del 2% per pagar les vostres factures mèdiques
  poseu-vos en contacte amb [email protected]

  • 0
  • 0
greg matto catalan
1.

obtenir un 2% de préstec real per fer negocis, comprar casa, cotxe i pagar factures mèdiques contacti amb [email protected]

  • 0
  • 0

Comenta aquest article