El Consell de l'Estudiantat demana als rectors que suspenguin les activitats avaluables el dia de vaga

Insta les institucions internacionals a vetllar perquè el conflicte català tingui una resposta “política i no repressiva”


El Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) ha demanat als rectors, degans i directors que suspenguin les activitats avaluables i l'assistència obligatòria el proper 21 de febrer. La plataforma Universitats per la República ha convocat per aquell dia vaga estudiantil en el marc de la convocatòria general que ha registrat la Intersindical-CSC.

El CEUCAT argumenta que tot i que la convocatòria persegueix “objectius aliens a les demandes estudiantils”, alhora també és cert que és “secundada per un ampli conjunt de l'estudiantat”, que durant la tardor del 2017 va mobilitzar-se. També insten les institucions europees i internacionals a vetllar perquè el conflicte català tingui una resposta “política i no repressiva”.

Han donat suport a aquest comunicat els estudiants de la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat Ramon Llull (URL) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Els de la Universitat de Vic han avalat el comunicat només en part.

Entitats reclamen “sortir al carrer de forma unida i sostinguda”

Representants de diverses entitats i partits polítics van fer també aquest dimarts una crida a “ajuntar totes les forces disponibles” de “diverses sensibilitats polítiques i ideològiques” per “sortir al carrer de forma unida i sostinguda” davant el judici de l'1-O. Davant milers de persones que es van concentrar a la plaça de Catalunya de Barcelona van exposar que el judici “marcarà un abans i un després” i, per això, van dir que cal actuar des de la “pluralitat d'acords polítics, socials, sindicals i veïnals”.

Davant l'“amenaça” als drets civils, polítics, socials i laborals, i en un moment en què “la mateixa democràcia està en perill”, van demanar iniciar un “nou cicle” de protestes amb la mobilització a Madrid del 16 de febrer a Barcelona, el 16 de març a Madrid i la vaga general del 21 de febrer “per aturar el país”. “Llibertat, llibertat”, “1 d'octubre ni oblit ni perdó” i “Vaga general” i “Unitat, unitat” han estat els crits més repetits pels manifestants.

14 representants de JxCat, ERC, la CUP, els comuns, l’Associació Catalana pels Drets Civils, Òmnium, l’ANC, l’associació Irídia, el sindicat Intersindical-CSC i Unió de Pagesos van llegir el manifest conjunt. Van denunciar denunciat que “ningú queda al marge d'aquesta causa general” i que els seus efectes “seran per a tota la societat”.

Per això van emplaçar a “sortir als carrers” amb una crida “a la mobilització” i, en concret, “a la vaga general i a aturar-ho tot el proper 21 de febrer”. La mobilització és “pels drets civils, polítics i socials; per l'autodeterminació; pel dret a decidir-ho tot”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article