Un curs d’incerteses


En la següent entrevista parlaré de les grans incerteses que em rodegen just ara que tenim a prop el començament del curs escolar.

Com veus que s'està preparant el curs aquest any a diferència dels anteriors?

Penso que abans hi havia un patró establert, un ordre a seguir. Quan jo era nen havia de conscienciar-me 10-15 dies abans d'anar a l'escola i preparar tot el material, tenir les coses ben clares per poder començar un curs amb confiança i seguretat, sense posar-se trist pel final de les vacances. Aquest any hi ha moltes diferències perquè encara no s'ha resolt la famosa pandèmia Covid-19. I això fa anar sobre la marxa a totes les activitats que jo estic realitzant. Per tant hi ha dubtes que encara no estan ni molt menys resolts.

Actualment, quina mena de dubtes no estan resolts?

Actualment hi ha dues activitats de les quals no sé res des de fa molt de temps, i de moment no tenen clar si podem començar la temporada o no aquest mes de setembre. Són el basquet i la ràdio. Hi haurà més durant aquest mes de setembre, però encara no les puc confirmar.

De les dues activitats comentades quina és la que urgeix més a fer?

Les dues són importants per motius diversos. En el cas del basquet, és fonamental que es pugui tornar a fer per poder tornar a recuperar el físic, la memòria i la presa de decisions. Pel que fa a la ràdio també és fonamental pel llenguatge que un té, per poder parlar del que passa en l'actualitat i també perquè volem ser escoltats com més aviat millor per comentar altres històries que segur que hi ha a banda de la Covid-19.

Quins impediments hi ha perquè no és puguin fer aquestes activitats?

Jo crec que la Covid-19 té molt a veure en aquest sentit, per la distància social que s'ha de guardar en l'actualitat. Però també faig una crida a les administracions i federacions implicades en l'organització d'activitats complementàries, per tal que la gent tingui alguna possibilitat de recuperar-les i fer-les, ja que ara estan parades. Potser hi ha alguna possibilitat de tornar-les a fer, sempre amb les precaucions necessàries per no afavorir la transmissió de la pandèmia.

Quan creus que es podran fer aquestes activitats novament?

Quan les empreses, les federacions i les administracions implicades i nosaltres estiguem preparats, conscients i condicionats a la nova realitat, que espero i demano expressament que sigui el mínim de temps possible, perquè si no ens veurem obligats a estar tancats als nostres barris sense fer cap activitat i això no ho desitja ningú. S'ha d'evitar al màxim aquesta situació.

Conclusió: Hem de ser conscients de les dues parts i espero que les administracions i tot aquell que estigui veient aquest article sigui conscient de les conseqüències múltiples que estan tenint aquest tipus d'activitats, a hores d'ara no es poden realitzar per aquesta pandèmia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article