10 anys defensant una Catalunya més social


El balanç no pot ser més positiu. Avui tenim un tercer sector més fort, més cohesionat i més influent. Però els reptes també són enormes.
El 7 de juliol d'enguany farà 10 anys del naixement de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya.
 
La Taula va constituir-se l'any 2003 per iniciativa d'un conjunt de federacions d'entitats que s'havien començat a reunir dos anys abans, en el marc del procés d'elaboració del primer 'Llibre Blanc del Tercer Sector Cívico-Social', impulsat pel govern català. Progressivament ha anat ampliant el seu nombre d'organitzacions membres, des de les 19 que van constituir-la en aquell moment fins a les 32 que agrupa l'any 2013, deu anys després, i que representen actualment prop de 4.000 entitats socials de tot el país.
 
Durant aquests 10 anys la Taula del Tercer Sector ha estat protagonista de bons moments i de no tan bons. Però no ha perdut mai de vista, els seus objectius fundacionals i la seva missió. La Taula, durant tots aquest anys, ha visibilitzat les tasques que realitza el Tercer Sector en defensa de les persones i de les situacions de vulnerabilitat social que pateixen, i ha ajudat a lluitar contra les desigualtats i a estendre el benestar als col·lectius socials més desfavorits. A més, ha representat al sector davant les administracions públiques i la societat en general. Tot plegat, sent fidels a uns valors per treballar pels drets, la igualtat i la qualitat de vida de les persones, sense exclusions, i intentant construir un espai públic de participació, de responsabilitat i de compromís cívic, mitjançant la iniciativa social.
 
Comencem un 2013 difícil i ple de reptes, principalment per culpa de la crisi econòmica i social que vivim. Tot plegat ens ha de fer més forts per alçar la veu i per seguir defensar els drets socials i la cohesió social de Catalunya. Hem estat 10 anys defensant els drets socials en primera línia. I ho seguirem fent, ara més que mai, en representació del conjunt de les entitats socials del país.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article