La gent es mou


Vivim una època de canvis socials, d'incerteses, de pessimisme i de pèrdua de confiança. Aquestes notícies són certes, és veritat, però a mi m'agrada tenir una visió positiva. La necessito per avançar, per millorar, per créixer i sé segur que el pessimisme no ajuda. Per això, vaig a parlar de positivisme i de causes diverses per les quals la gent és capaç de mobilitzar-se. I és que des Miaportacion.org veiem créixer aquesta actitud de participació i crec que val la pena parlar-ne i transmetre-ho, això ens anima.
 
La primera reflexió positiva la vull fer a partir de la nostra experiència amb Miaportacion.org durant gairebé tres anys que porta en online. Des dels seus inicis hem anat veient un constant creixement, lent, però constant. Ara col·laborem amb gairebé 90 entitats, de Barcelona i Astúries principalment, i estem creixent en altres ciutats com Madrid, València i León. Durant aquest temps hem publicat més de 670 necessitats d'aquestes entitats, de les quals un 56% s'han cobert totalment mitjançant més de 1500 aportacions.

D'aquestes aportacions, un 42% són econòmiques, un 37% de voluntariat i un 18% materials. Però curiosament les aportacions que més han crescut durant aquest temps són les de voluntariat. La gent té ganes d'ajudar, de participar, de dedicar part del seu temps a persones que saben que necessiten la seva ajuda. I això anima, molt.
 
La segona reflexió positiva fa referència a la mobilització social en les petites localitats, concretament a la nostra experiència de col·laboració amb entitats socials de la comunitat asturiana, on fa un any vam començar a col·laborar amb Miaportacion.org. En tan sols un any, en aquesta comunitat s'han cobert el 70% de les necessitats publicades. I en diferents casos, les necessitats s'han cobert gràcies a una participació en grup. I és que en les localitats més petites, tot resulta més proper, les col·laboracions entre veïns són més habituals i la sensibilització arriba més fàcilment. I això també ens anima.
 
Finalment, la tercera reflexió la volia fer sobre la sensibilització social a la xarxa. I concretament sobre la campanya que vem plantejar des de Miaportacion que es va anomenar #eldiadelguiño. El 8 maig 2013 va ser el #diadelguiño, un dia en què miaportacion.org va acceptar una nova moneda de canvi. Tots els usuaris que pujaven una foto picant l'ullet a Twitter, Facebook o Instagram amb el hashtag #diadelguiño, ajudaven a cobrir necessitats de persones en situació desfavorable (necessitats que després es van cobrir econòmicament gràcies a la donació que vem rebre de Levi Strauss & Co ). Quan plantejàvem aquesta campanya no sabíem l'abast que podria tenir ni quants gestos de complicitat podríem aconseguir. I de nou, la difusió a les xarxes socials ens va sorprendre. Vam aconseguir 1355 fotografies en 24 hores que van servir per ajudar a Lola, Jamila, els nens de Mar de Niebla, Mary, Bibiana, Anna, Conchita, Alberta, Dani, Javi i Adrian a millorar una miqueta la seva difícil situació personal. I això també ens anima, perquè ens il·lusiona dissenyar propostes creatives per mobilitzar socialment la gent, i veure que hi ha resposta i il · lusió de participar.
 
Parlar de manera positiva ens anima i ens ajuda a créixer, millorar i avançar. Parlem en positiu? :)

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pages Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTA ( Barcelona )
5.
Despres de no tenir cap Esperança en rebre cap ajuda ni feina ja desconecto hasta el teléfono de casa , baix desconecta tambe els dos timbres el que dona al carrer hi el que dona ala porta del pis NO Volem sapiguer res de fora ni ques molestin Aixo si qui me busqui me trobara Sigui per una feina ho fer-li la cara nova algu ho el ami Tengo una ventaja si me peleo con alguien tengo la nariz rota y no tengo dientes ni muelas ni nada Una boca asquerosa pero con no ja diners con ella me hire ala tumba .Tengo una hernia en el hombrigo hace tanto tiempo la tengo que ja son amics je je .
  • 5
  • 0
Josep Pages Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTA ( Barcelona )
4.
Se me olvidaba dir quel lladre que ba entrar a robarme y cremar el jardi viu a Cardedeu hi diría al meu mateix carrer he Ala porta de entrada el pis baix arribar dues alfombres totes dues robades no ser si per veins ho per quí Arqa ja no en posso cap me sale caro ponerlas . BAIX Posar una alfombra amb cadena y liba molestar ala policía local NO Tindria que possar una cadena ala alfombra si la policía vejiles molt millor fes bé la seva feina dic jo Nosaltres vivin de lo que troben coses als contenidors de basura Sense aixo hu pasarien molt pitjor he HA Cada dia Netejo escombro la meva vorera acera que alguns veins embruten LA Neteja tindria que importar molt més als ajuntaments no els importa si no els pobles els tindrien més nets
  • 4
  • 0
Josep Pages Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTA ( Barcelona )
3.
Asobre me han entrado a casa a robar , me han quemado el jardi de casa meva casa de lloguer de momento estén aquí dema no saben , me han destrosado el cotxe que no es oficial he . es meu . Esque SÓC INDEPENDENTISTA CATALÀ hi tin penjada la Estelada al meu jardi y aquí hay muchos Españoles y immigrants no li deu agradar sigui independentista Y la policía proteje nomes als rics no pàs els pobres . Y aquesta policía local que meba multar per celebrar les Victorias del BARÇA 4 PUNTOS FUERA Y 100 EUROS DE MULTA Com podeu pensar te més perill anar-la a buscar ella que mirar de atrapar jo el lladre EL FUEGO DEL JARDI LO TUBE QUE APAGAR YO Ningún vecino alerto ala polcia ni bombers OJALA FUERA SIDO UN FUEGO MAS GRANDE Chapuseros asobre no fam be ni cremar un jardi tenia que haber ardido la bombona de butano que tenia allí en el patio Fuera pillado alque prendio fuego al jardín que justicia mas bonita el que quema muere también . Si tambe escribo en castellano esque ara volem fer oficiales la lengua catalana y española UN Motiu més per no volguer el NOU ESTAT PROPI en tal de no fer Oficial la llengua castallana no vui la Independencia de Catalunya de que serveis tenir UN ESTAT PROPI Si encara parles la llengua del altra estat que abandones y te separas
  • 5
  • 0
Josep Pages Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTA ( Barcelona )
2.
Tots saben estén al Atur en 3 anys ningu nos ha traido ni una barra de pan res ningu , si morin ningu hu sabría pas hasta que fes pudor aningu importa les familias pobres y al atur fa temps Y Més si tes fills disminuidos no te ajuden ni els del Ajuntament ni Generalitat COM NO PODIA Paga el trasport del meu fill Disminuido EL CONSELL COMARCAL DEL VALLES ORIENTAL Me lo abandono li impedeix agafar al autocar ARTUR MAS Ma ha fet aixo he no poden pagar ni trasport ni menjador y al meu fill no podrá anar al taller que anaba cerca MONTSERRAT MONTERO DE GRANOLLERS Quina alegría creu me queda ami ho ala mare he vol parli en Positiu encara per tenir-la contenta pues no MOLTES FAMILIAS Pateixen molt a casa seba y ningu fa res per ellas ni els Serveis Socials que ami me han tratado muy mal casi maltratado podrien dir . NO REBEN CARITAT NI DE caritas ni creu roja no sufráis no vivo de ajudas ya que no nos las dan y yo no boy detrás ya saben donde estoy bien que me llegan multas para esto si se acuerdan de nosotros .EL ESTAT PROPI No el tindren y molt millor perque tenirlo amb politics com els que tenin millor no tenirlo colla de lladres y corruptes que asobre disfruten de privilejios si el de robar y no anar ala presso he
  • 3
  • 0
Josep Pages Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTA ( Barcelona )
1.
Cuan ja persones com jo mateix portu 3 anys al atur sense cobrar subsidi , beus com als de fora els troben feina de seguida als pobles he . Beus com ajuden als sense papers molts de els lladres Hi no te ajudan ala teva familia te podssa de molt mala llet tes una gran impotencia rabia moklta rabia per estallar he PARLEM EN POSITIU Si clar que dien quels nostres politics ban amb AUDIS COTXA OFICIAL Que es un enorma gasto public al mantener--los mentres els pobres es moren de gana he Que tenin politics corruptes dintra el govern català y Espanyol aixo no hu tenia que dir alo millor Que fam retalladles per donar els diners publics als Bancs y empresaris .EN POSITIU Es imposible SI TES DOS FILLS DISMINUIDOS Y RAJOY Te retalla la Lley de la Dependencia HO Artur Mas tanca Serveis de Urgencia de NIT Per despres don regala diners publics ala Vanguardia hoba al hotel mas caro de Rusia a carda amb la seba dona y haga la habitación mes cara de todas pagada ens diners publics el fa aixo Y Cuan arriba a Catalunya fa mes fortes retalladles JA MOTIUS PER PARLAR EN POSITIU ? JO NO LI BEIX
  • 5
  • 0

Comenta aquest article