Les conseqüències d'un camí equivocat


Catalunya tindrà un 34% de pobres el 2025 si Europa no corregeix les actuals polítiques d'austeritat. La victòria electoral de Merkel a Alemanya no hauria de servir per aprofundir en aquest camí equivocat, sinó per corregir-lo.
 
El recent estudi d'Oxfam internacional, presentat a Barcelona per Intermon-Oxfam i la Taula del Tercer Sector el passat 19 de setembre, no deixa escletxes per als dubtosos: si segueixen les polítiques d'austeritat, que s'ha demostrat que generen més pobresa i desigualtat, l'any 2025 el nombre de pobres de Catalunya assolirà xifres mai vistes. A Espanya la pobresa pot arribar a afectar el 42% de la seva població. I a Europa hi haurà 25 milions més de pobres.
 
Per això la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras, va dir el dia de la presentació de l'estudi que a Catalunya ”ja no podem acceptar més retallades, seria un camí que ens portaria a la descohesió social del país”. Hem de tornar a invertir en polítiques socials i en el benestar de les persones, perquè el desenvolupament social és condició per al desenvolupament econòmic, i no al revés. Alemanya i la resta de governs europeus ho haurien de veure, i canviar una estratègia que cada vegada més dades i més estudis estan demostrant que no aporta els resultats esperats. L'estudi d'Oxfam suggereix alguns dels canvis d'estratègia que són urgents i necessaris.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article