La pobresa en les Famílies Monoparentals segueix creixent


Des de la Federació de Famílies Monoparentals volem transmetre la nostra preocupació en las vivències diàries.
 
Les famílies cada cop estan en una situació més extrema de vulnerabilitat. Fins ara, la majoria de les persones que venien a demanar-nos ajuda, la seva situació era dolenta, però no tan extrema com ara. 
 
En el nostre Racó Infantil, atenció de nens i nenes de 0-3 anys,  ens trobem petits on ara és preocupant en  l'estat de nutrició que arriben, la manca d'higiene i alguns d'ells no els porten el metge.
 
Les coses per a nosaltres més obvies ara no són resoltes, un exemple molt simple, molts d'ells tenen encetats les parts del cos on toca el bolquer, doncs no arriben a poder comprar una crema per curar la pell i en molts casos la pell està tan malmesa que sagna i s'infecta. Aquest problema és degut moltes vegades a la compra de bolquers sense qualitat. On abans canviaven al petit@ les vegades que fos necessari, ara  trobem que el porten moltíssimes hores seguides. L'alimentació és molt deficient, pràcticament no mengen proteïnes, ni verdures, ni fruita.
 
Això té una explicació, els productes com les fruites, verdures i carns són productes inassequibles pels seus elevats preus, i en els lots d'aliments que es distribueixen, no els contenen. Resultat, nens alimentats per fècules i llet amb galetes. Molts pares deixen molt aviat les paules alimentàries, els cereals ja preparats o llets preparades adequades a la primera infància, per substituir-ho per galetes xafades amb llet, productes que es donen en els lots d'aliments.
 
La manca  d'higiene, un altre factor clau, la pujada de la llum fa que la higiene hagi disminuït considerablement, ens trobem molt polls, molta brutícia. 
 
Deixen d'anar el metge, doncs el transport per ells és car, les medicines no les poden pagar i arriba un moment on el bucle és fa molt gros i es tornen apàtics, com si la situació el superés i sobreviuen.
 
Tenim que seguir lluitant pels drets dels nens i les famílies, les mares d'aquests nens no troben feina, i per tant repercuteix amb els més petits. Des de el govern s'hauria de fer mesures per aquestes situacions sense que els Serveis Socials, alguns no tots, deixessin l'amenaça de treure les criatures a les seves famílies. Recordem que un nen en un centre d'acollida surt el govern entre 1500-2000€ mensuals. Nosaltres només demanem que puguin menjar, i tenir les necessitats cobertes, i això no surt aquesta quantitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagès Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTAL
3.
La Pobresa com la Corrupció segueix creixent , com una gran taca de oli que cada dia son mes grans , son dues coses que sempre hi son i hiseran Mentres uns nomes pensen amb els altres els toca patir i pasa gana LA POBRESA no fa diferencies en ningu a tots fa patir per culpa degoverns que tenin que fam Politics LIBERALS Fam políticas Anti-Socials i hu amagan sota una Consulta que no volem pas fer LA CORTINA DE FUM No poden amar la molta pobresaque pateix Catalunya i el molt de atur que tenin Que tenin molt més del que diuen .LA POBRES Demostra quelsPartits politics ,, i els politics Cobren enormes sous i privilegios els viuen molt be mentres el Poble català el treballador el que pateix el atur retallades de sous i pensions viu molt malament . REPATEIXO LA POBRESA es igual per tots que la patin vale no feu diferencias vale gracias LA CONSULTA NO TAPA NI AMAGA LA MOLTA POBRESA que ja avui dia a Catalunya SR ARTUR MAS
  • 1
  • 0
Josep Pagès Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTAL
2.
Familias Monoparantal pateixen lacrisis la pobresa i les retalladles com pateixenla resta de persones i familias PER FAVOR La Pobresa NO Fa diferencia en ningu . Cal dir que cada dia a Catalunya ja molts més pobres cada dia es pasa molta més ganaen general NOPas en grupo concreto Lo pitjor aixo es veritat es més devils son les criatures i gent gran . Les VIUDES Tambe pateixen molt en miserables pensions . Mentres el nostra govern català regala fortunes de diner publicals diaris amics seus Despres no ja diners per Becas de Menjador Catalunya cada dia te molta més Malnutrició Infantil
  • 3
  • 0
David Román Barcelona
1.
Sempre és bo poder posar al damunt de la taula les petites històries. El dia a dia d'aquells que en definitiva només intenten viure el més dignament possible. Tanmateix, fer d'una experiència la CATEGORIA no crec que sigui encertat.

No poso en qüestió la veracitat del relat. Però associar monoparentalitat amb pobresa i risc d'exclusió trobo que és perillós i que no s'ajusta del tot a la realitat. Això no treu que es puguin donar casos -com es podrien donar a totes les famílies- i que la monoparentalitat sigui un agreujant més. Però no trobo que sigui la causa en sí.

En quan a les dades sobre el cost de la tutela en recurs residencial, lamento dir que no són xifres correctes. Desconec la vostra font, però dades del Departament de Benestar i Familia de 2012 xifren el cost en 3.970€ mes/infant en cas de Centres Residencials (CRAE), i de 4.665€ mes/infant en cas de Centres d'Acolliment.
  • 3
  • 0

Comenta aquest article