“Tothom té dret a moure’s amb llibertat per l’espai públic de les ciutats i els pobles”

Josep Maria Valls | Periodista


‘Moure’s per l’espai públic, l’accessibilitat en primera persona’ és el títol del llibre que el periodista Josep Maria Valls va publicar el 2005. Ara la redactora d’Èxit21, Montserrat Vilarrasa, aprofitant que és Sant Jordi, l’entrevista per preguntar-li si el país ha millorat en termes d’accessibilitat. I ell ho afirma, tot i que creu que encara cal millorar-ho. “Per qualsevol persona és important moure’s amb llibertat i sense dependre de ningú” perquè “aporta una gran riquesa”, justifica.

El llibre vol promoure la reflexió a l'entorn del concepte d'accessibilitat a l'espai públic a través dels testimonis de persones amb autonomia o independència limitades, que no sols hi expliquen els seus problemes, sinó que també suggereixen solucions per millorar la seva mobilitat.

I en cita un exemple: “Vam entrevistar la Montserrat Mata, que era una noia que aleshores tenia 22 anys, anava amb cadira de rodes, i feia moltes activitats. Ens explicava que viu a Sant Cugat i, quan pujava amb tren, si tot anava sobre el previst, no tenia cap problema. Ara bé, si hi havia una averia i havia de baixar del vagó, no sabia ben bé què fer. Vam arribar a la conclusió que calia que per megafonia es donessin explicacions ben clares”.

Per últim, quan Vilarrasa li demana pel col·lectiu amb discapacitat Valls assegura que “excepte alguns casos aïllats, és un col·lectiu que se’l tracta amb respecte”, però remarca que convindria que pogués tenir més “visibilitat” als mitjans de comunicació.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article