“Els protagonistes de la nostra integració som nosaltres mateixos”

José Miguel Esteban | Vocal del Consell Rector de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat


La periodista d’Èxit21, Anna Caralt, entrevista aquesta vegada José Miguel Esteban, vocal en representació de la discapacitat física del Consell Rector de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat. Durant la conversa, parlen de lluita col·lectiva i de l’accessibilitat de Barcelona i el seu transport públic.

“La discriminació que reben les persones amb discapacitat parteix d’una societat malalta i malaltissa”, comença així de contundent en José Miguel, que reivindica l’apoderament del col·lectiu: “Els protagonistes de la nostra integració som nosaltres mateixos. No podem permetre que ningú decideixi sobre les nostres vides sense preguntar-nos a nosaltres. Sobre l’eutanàsia, per exemple, no ens han ni preguntat i ja tenen un projecte de llei”.

Com a representant de les persones amb discapacitat física, creu que els governs haurien de vetllar perquè aquest col·lectiu pogués tenir la qualitat de vida que es mereix, i això passa, sobretot, per garantir el dret a la vida independent. “La majoria de persones amb discapacitat física, no poden fer-se coses molt vitals. Qui em pot vestir a mi, si no tinc parella? Una persona a la que he de pagar perquè ho faci. Les pensions que tenim i les ajudes socials no arriben a tothom. Hi hauria d’haver uns mínims vitals per a les persones amb discapacitat coberts per l’Estat”, rebla.

Ell és molt partidari de les associacions de barri, perquè creu que la millor forma de lluitar és organitzant-se. De fet, és gràcies a l’organització del col·lectiu de persones amb discapacitat física com s’ha aconseguit, segons Esteban, que Barcelona sigui a dia d’avui força accessible.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article