L’atenció a joves migrants que sol·liciten refugi es dispara un 50% a Barcelona

El servei dirigit a persones migrades i refugiades posa en marxa un nou equipament al carrer de Tarragona


Cada vegada són més els sol·licitants d'asil que arriben a Barcelona acompanyats en família i amb els seus fills menors d'edat. El Servei d'Atenció a persones Immigrants, Emigrants i Refugiades (SAIER) de Barcelona ha atès durant el primer semestre d'aquest any a 1.304 infants i joves en nuclis familiars amb perfil refugi.

La xifra suposa un increment del 50% respecte les dades del mateix període de 2018. Davant d'aquesta realitat, el SAIER estrena ara un nou edifici al carrer Tarragona amb sales d'atenció més grans i un espai infantil. El nou espai, ja en funcionament, actua com a porta d'entrada i disposa del servei de primera acollida, des d'on es deriven els usuaris en funció de la vulnerabilitat, la tipologia de problema o sol·licitud i l'emergència de la situació.

Segons ha indicat durant una atenció als mitjans el regidor de Drets de Ciutadania de Barcelona, Marc Serra, s'espera que el 2019 Barcelona pugui arribar a atendre més de 10.000 persones refugiades. Per a Serra, el nou edifici ha de servir per millorar la qualitat de l’atenció.

“Guanyem en preservació de la intimitat i guanyem en espais, passem de quatre boxes a set”, ha explicat. Una altra millora, a més de l’espai, és la introducció del sistema de cita prèvia, que té com a objectiu principal evitar llargues cues a les portes de l’edifici.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article