Amnistia Internacional veu “preocupant” l'augment de ferits per les protestes a Catalunya

La directora de l'oficina europea creu que “hauria de ser responsabilitat de la policia reduir les tensions”


Amnistia Internacional veu “preocupant” l'augment de ferits per les protestes a Catalunya i ha denunciat en un comunicat l'ús “excessiu de la força” per part de la policia antidisturbis durant les manifestacions contra la sentència.

La directora de l'oficina europea de l'organització defensora dels drets humans, Marie Struthers, ha defensat que “hauria de ser responsabilitat de la policia reduir les tensions el màxim possible” i ha dit que “no és acceptable” l'ús excessiu de la força per part de la Policia Nacional i els Mossos. De fet, Struthers creu que si les autoritats policials intenten reduir la tensió a Catalunya, hi haurà “més possibilitats que la violència es redueixi”.

Struthers reconeix “els reptes que tenen les forces de seguretat”, però els hi exigeix que “respectin al màxim” el dret a protesta pacífica i evitin reaccions “desproporcionades”.

En aquest sentit, reitera que estan preocupats per l'ús “indiscriminat i indirecte” de les bales de goma i foam per part de la policia. “Aquest tipus de bales no s'haurien d'utilitzar contra manifestants pacífics (...) per l'alt risc de generar lesions”, defensa la directora de l'oficina europea d'AI.

També opina igual Esteban Beltrán, director d’Amnistia Internacional Espanya, qui recorda que la naturalesa de les mobilitzacions “ha estat eminentment pacífica” i demana també a les forces de seguretat “actuar amb moderació”. “Les autoritats han de fer tot el possible per no contribuir a l’escalada de tensió al carrer i respondre en tot moment de manera proporcionada davant de possibles brots de violència”, ha declarat Beltrán.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article