Barcelona demana no instrumentalitzar les persones migrades a la campanya electoral

El Consell d'Immigració insta les forces polítiques a no fer discursos estigmatitzadors i estereotipats cap a persones migrants


El Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB) demana a les forces polítiques que participaran a les eleccions generals del pròxim 10 de novembre que no instrumentalitzin les persones migrades i racialitzades durant la campanya electoral, posant especial atenció als joves migrants sols.

Amb aquesta declaració, les entitats i els grups municipals del consistori volen mostrar el compromís de l’Ajuntament en la lluita contra les desigualtats, contra el racisme i contra la xenofòbia.

El Consell Municipal d’Immigració de Barcelona demana, concretament, que les formacions polítiques que concorrin a les eleccions generals no reprodueixin discursos racistes i xenòfobs, ni durant la campanya ni posteriorment. Que no es facin discursos criminalitzadors i estigmatitzadors cap als menors migrats sense referents.

Referent al tema judicial, les entitats demanen que es denunciïn amb les accions judicials oportunes totes les conductes que promoguin l’odi o atemptin contra la dignitat de les persones a la ciutat de Barcelona. Que es doni el suport jurídic i acompanyament psicosocial a les víctimes de situacions de discriminació i delictes d’odi per raó de lloc d’origen, ètnia i creença religiosa.

També volen que es vetlli perquè l’ús de l’espai públic que es pugui fer durant la campanya electoral de les eleccions generals per part de les formacions polítiques sigui respectuós amb els drets humans.

La declaració institucional que es portarà divendres al Ple, ha estat compartida aquest dijous entre les entitats del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona i els grups municipals de Barcelona en Comú, el PSC, ERC, Junts per Catalunya, Ciutadans, PP i Barcelona pel Canvi.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article