Inclusió i reivindicació es donen la mà a la 11à edició del Festival Internacional de Teatre Integratiu ‘FITI’

Sota el lema ‘Fem Inclusió, Fem Revolució’, l‘esdeveniment reuneix a quatre companyies que exhibiran teatre inclusiu del 7 al 10 de novembre a Santa Coloma de Gramenet


Entre el 7 i el 10 de novembre, l’escenari del Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet acollirà l’onzena edició del Festival Internacional de Teatre Integratiu ‘FITI’, un esdeveniment que reuneix a quatre companyies de teatre inclusiu provinents de Catalunya i l’Estat espanyol, que aproparan la “revolució” de les arts escèniques “forçant a obrir les mirades, a treure els prejudicis i a trencar les barreres” segons detalla l’organització.

El programa, que també inclou projeccions de cinema, accions de carrer i activitats de debat i reflexió, s’enceta aquest dijous amb l’espectacle ‘De quin color volem el mar?’, de la companyia de La Garriga Els Dofins, que endinsa al públic a reflexionar al voltant de la realitat del nostre planeta i de com l’estem tractant. Al vespre, la mateixa sala projectarà la pel·lícula ‘Campeones’ de Javier Fesser.

Per divendres, el festival ha programat una taula rodona sota el títol ‘Protagonistes nosaltres’, amb ponents integrants de diferents formacions artístiques inclusives i també l’espectacle ‘Qui ets?’, un relat teatralitzat escrit per el periodista Màrius Serra, amb la direcció de Joan Arqué, que parla d’una història vivencial. “Una versió teatral que dóna visibilitat a les persones sovint invisibles, els quiets”, explica l’organització. 

Alquimistes Teatre, companyia amfitriona del FITI, serà l’encarregada d’apropar dissabte l’obra ‘Rebelión en la granja’, una adaptació de la novel·la de George Orwell que posa sobre la taula l’explotació animal i de les persones, la perversió del poder polític i la necessitat de mantenir els valors de la llibertat i de la igualtat. Aquest mateix espectacle servirà per tancar l’edició d’enguany el dia 2 de desembre, amb la celebració de la Diada Mundial de les persones amb discapacitat a la sala gran del Teatre Sagarra.

Una de les peces destacades del festival és la producció de la companyia Danza Mobile, un referent en l’àmbit de la dansa contemporània inclusiva a nivell nacional i internacional, que presentarà diumenge la peça de dansa ‘Society’ (políticament incorrectes) amb la direcció de Paqui Romero.

El ‘FITI’, una iniciativa de la companyia Alquimistes Teatre i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, és el més antic dels festivals de teatre inclusiu a Catalunya. “Un esdeveniment d’arts escèniques i diversitat funcional que dóna l’oportunitat al públic general de viure una experiència artística-cultural protagonitzada per persones amb capacitats diferents”, destaca l’organització.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article