La Paeria rebaixa el nivell d’alerta del Pla Iglú per l’augment de la temperatura nocturna i l’absència de pluja i boira

Es passa al nivell 2, en el qual només poden passar la nit al refugi les persones que estan en seguiment i autoritzades per les professionals


L’Ajuntament de Lleia ha rebaixat el nivell d'alerta del Pla Iglú, el dispositiu d'acollida hivernal a la ciutat, arran de la millora de les condicions climàtiques, davant l'augment de la temperatura nocturna i l'absència d'inclemències com ara la pluja o la boira.

D'aquesta manera, el Pla Iglú passa de nivell 1 a nivell 2, fet que comporta que l'accés al refugi nocturn deixi de ser lliure i, amb el nivell 2, només s'hi admetran les persones autoritzades, que estan en procés de seguiment i intervenció per part de les professionals responsables de la gestió del pla per la seva situació de vulnerabilitat i que compten amb la corresponent targeta acreditativa.

De totes maneres, la Paeria continua garantint l'atenció i l'allotjament davant situacions de vulnerabilitat. La resta de persones que fins ara han fet ús d'aquest servei han estat informades d'aquesta situació des del primer dia i de forma diària, segons la Paeria. En tot cas, els Serveis Socials municipals garanteixen que si arriba alguna persona i les professionals del servei consideren que es troba en una situació de vulnerabilitat que requereixi fer ús d'aquest servei, se li facilitarà un allotjament adequat.

A més, malgrat que en el nivell 2 no està prevista la recerca activa de persones al carrer per part dels cossos de seguretat, se seguirà observant la situació existent. Si es detecta alguna situació de vulnerabilitat, es podrà acompanyar igualment als afectats al refugi del carrer Companyia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article