Comencen les sessions del 6é congrés de la Gent Gran

La primera va servir per presentar el treball que es farà fins la tardor


El 6è Congrés de la Gent Gran de Catalunya va celebrar la primera de les 26 sessions territorials que es faran en les properes setmanes per tot el país , el passat dilluns 26 d'abril a Girona. La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, acompanyada de la secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, i del secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, va presidir a la Casa de Cultura de Girona aquesta sessió participativa.

El 6è Congrés de la Gent Gran de Catalunya s'allargarà fins la tardor i l'objectiu és aprovar, davant 300 delegats, tres ponències, unes conclusions i un manifest.
El procés de treball, que es realitzarà en 45 sessions, és de caràcter descentralitzat i pren diferents formes com tallers sectorials i sessions territorials. La Direcció General de Participació Ciutadana preveu la participació de 2000 persones.

Les sessions territorials serviran per recollir el gruix de les aportacions i la comunicació entre les persones participants. Es convocaran els membres dels consells consultius comarcals de la gent gran i les entitats i equipaments més rellevants de cada territori. Les sessions seran de caràcter públic i obert. A cada sessió es crearan grups de treball per debatre sobre les tres ponències i posteriorment fer-ne un informe de resultats amb les aportacions que s’han fet.

Les ponències, elaborades pel Consell de la Gent Gran de Catalunya, posen especial èmfasi en l’envelliment actiu i en la participació de la gent gran. Proposen la creació d’una direcció general de la Gent Gran que promogui la participació a tots els nivells i es demana als principals municipis una regidoria de la gent gran, tal com molts ja tenen per la Joventut. També demanen als partits polítics que incorporin a més persones grans a les llistes electorals. Alhora, s'insta als mitjans de comunicació a canviar la visió sobre la vida de la gent gran. Lluny de reproduir fets o estereotips s'emplaça als mitjans a fer participar a la gent gran.

Informació del 6é congrés de la Gent Gran.


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article