Torra recomana no viatjar a Madrid i es planteja ampliar restriccions a Catalunya per la Covid-19

El president de la Generalitat avança que s'està estudiant tancar parcs infantils i demana abaixar el “ritme social”


El president de la Generalitat, Quim Torra, recomana no viatjar a Madrid excepte que sigui per un cas excepcional i amb mesures de prudència. Així ho ha dit en un acte amb la Creu Roja. A més, el cap de l'executiu ha avançat que el Govern s'està plantejant ampliar restriccions a Catalunya com tancar parcs infantils per evitar aglomeracions i ha demanat que es baixi el “ritme social”.

Torra ha explicat que ha parlat amb Aena i Renfe perquè es facin controls de temperatura a les persones que vinguin de la comunitat de Madrid. Així mateix, ha explicat que el Govern es reunirà amb el gremi de restauradors per fer incidència en l'obligatorietat de l'ús de la mascareta a les terrasses i ha dit que només s'ha de treure en el moment de consumir.

“No anem bé i per a mi no és cap consol que altres zones estiguin pitjor que nosaltres”, amb aquestes paraules Torra ha definit la situació actual en relació a la incidència de la Covid-19. El president de la Generalitat ha afegit que és moment de “tornar a sacsejar” i “tornar a recuperar el compromís cívic i l'esforç de superació”.

“Faig una crida a la responsabilitat. Tenim eines com el teletreball que hem d'utilitzar al màxim”, ha afirmat Torra, per després posar especial èmfasi en les trobades familiars que ha definit com el “punt màxim de contagis”. “No ens podem permetre baixar la guàrdia. Hem de baixar el ritme social per poder mantenir el ritme escolar i laboral que necessitem”, ha argumentat.

Tancar parcs infantils

Una de les mesures que Torra ha assenyalat és la possibilitat de tancar els parcs infantils per evitar aglomeracions. Una mesura que, segons ha assegurat, no volen prendre. I ha instat els ajuntaments a ajudar a conscienciar la població. I és que, segons el president de la Generalitat, “el problema no són els nens sinó les aglomeracions”.

Terrasses

Torra també ha reclamat als restauradors que reforcin la seguretat, sobretot a les terrasses on, ha recordat, l'ús de mascareta i de gel hidroalcohòlic són obligatoris. “La mascareta és obligatòria a les terrasses. Si tu t'asseus l'has de continuar utilitzant i només te la treus quan veus o consumeixes”, ha reblat. En aquest context, ha explicat que el Govern ha demanat una reunió al gremi de restauradors amb la presència també de la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, per deixar clar que “a les terrasses també calen mesures de seguretat”.

No viatjar a Madrid

Pel que fa a la situació a la comunitat de Madrid, ha expressat la seva preocupació màxima i ha afirmat que no entén com no s'han pres mesures “molt més estrictes”. Tot i així, ha posat els equips tècnics i d'experts a la seva disposició per si els pot servir d'ajuda i ha afegit que si Catalunya ha de demanar ajuda en algun moment, ho farà perquè “això no és cap cursa”.

Torra també s'ha dirigit a la comunitat de Madrid per demanar “mesures molt concretes” com que no es permeti sortir de la capital espanyola ni viatjar-hi si no es té la certesa que la persona no té cap símptoma de la Covid-19. Per això, ha defensat que calen mesures als aeroports i a les estacions de tren. I ha explicat que ha parlat amb Aena i Renfe perquè a totes les estacions a Catalunya amb trànsit a Madrid i a l'aeroport es facin controls als viatgers que vinguin de la comunitat de Madrid. Unes mesures que ha qualificat de “sentit comú”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article