Les persones migrades són un dels col·lectius més afectats per la crisi de la Covid-19 a l’Estat

L'OCDE constata el “fort impacte” de la pandèmia en la contractació de temporers a l'Estat espanyol


La crisi de la Covid-19 s'acarnissa amb les persones migrades a l’Estat espanyol. La taxa d'atur en aquest col·lectiu ha augmentat un 4% en l'últim any, segons dades recopilades per l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament (OCDE). Per contra, des de meitats del 2019 fins a meitats del 2020, la taxa d'atur d'aquells nascuts a Espanya va créixer entorn d'un 0,5%.

"La crisi de la covid-19 probablement tindrà un impacte desproporcionat entre les persones migrades i els seus fills", avisa l'OCDE en un informe sobre migració. Aquesta organització també destaca el "fort impacte" de la pandèmia en els temporers a l'Estat espanyol, ja que tots els processos de contractació col·lectiva a l'estranger s'han suspès aquest 2020.

L'OCDE avisa en el seu informe que els immigrats tenen un risc "molt més alt" de contagiar-se de la Covid-19 als països desenvolupats. "Les taxes de mortalitat entre les persones migrades també podrien ser significatives", adverteix. Per exemple, a Espanya les persones d’origen estranger estan més exposades al virus perquè menys d'un 15% pot fer teletreball. En canvi, entorn d'un 25% dels nascuts a l'Estat poden fer la seva feina des de casa.

Més vulnerables a perdre la feina

L'OCDE assegura que les persones d’origen estranger estan en una posició més vulnerable perquè, en general, tenen condicions laborals menys estables i treballen en gran part en els sectors més afectats per la pandèmia com la restauració o el turisme. "Hi ha estudis que suggereixen que la discriminació augmenta en un mercat laboral fluix", apunta l'informe.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article