Moià engega un servei per acompanyar l’alumnat que hauria patit l’assetjament d’un docent al seu institut

Es tracta d'un espai on tothom qui ho vulgui podrà denunciar el seu cas i rebrà suport d'un professional especialitzat


L'Ajuntament de Moià, amb la col·laboració del Departament d'Educació, ha posat en marxa un servei "d'acompanyament i escolta" per donar suport als alumnes de l'Institut Moianès "que hagin viscut alguna conducta inadequada per part d'un membre del professorat". El servei s'activa després que fa unes setmanes diversos alumnes i exalumnes fessin públic a un compte d'Instagram presumptes assetjaments sexuals per part d'un docent. S'oferirà durant quatre tardes del mes d'octubre a l'Espai Jove La Pólvora de 16 h a 19 h de la tarda. Les persones que ho vulguin podran denunciar el seu cas de forma anònima i un professional especialitzat els donarà suport.

Alumnes i exalumnes de l'institut Moianès, a Moià, van denunciar fa deu dies a través de les xarxes socials l'assetjament sexual d'un professor del centre. Els denunciants han creat un compte a Instagram on expliquen les experiències viscudes. El compte busca donar "veu" als fets i que el docent deixi de donar classes.

En ell s'hi poden llegir testimonis que expliquen que el professor hauria tocat el cul d'una alumna, que aprofitava qualsevol oportunitat per acostar-se a les alumnes i tocar-los-hi els braços, o fins i tot una noia denuncia que li va aixecar la faldilla. També comentaris sexistes i fora de lloc: "Em va fer una ullada al cul. Quan li vaig demanar què feia, em va dir que imaginar-se el meu cul a sobre seu", apunta una testimoni.

En fer-se públic, des del centre escolar van emetre un comunicat on lamentaven "la difamació pública" i feien una crida "a la prudència". També informaven que aquest curs ningú havia presentat al centre "cap queixa o denuncia en aquest sentit". Davant "la gravetat dels fets" consideraven que abans de denunciar-ho públicament calia "seguir els protocols establerts".

"La direcció del centre sempre ha escoltat i entomat qualsevol queixa o denuncia que s'ha rebut respecte a alguna mala praxi per part de qualsevol membre de la comunitat educativa, i ha seguit escrupolosament les indicacions dels Serveis Territorials i de les autoritats policials", recalcaven.

Les denúncies a Moià arriben després que alumnes i exalumnes d'un institut de Castellar del Vallès i un de Sabadell hagin engegat accions similars a les xarxes. En el primer cas, el Departament d'Educació ha decidit apartar de manera cautelar un professor d'Educació Física de l'Institut de Castellar del Vallès mentre l'investiga. Pel que fa a Sabadell, l'Ajuntament ha instat als Serveis Territorials d'Educació de la Generalitat a obrir una investigació per esclarir els fets com més aviat millor.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article