SATSE rebutja fer proves de detecció de Covid-19 a farmàcies perquè comporta “molts riscos”

El sindicat veu “absolutament contradictori” evitar aglomeracions a centres de salut, però promoure-les a establiments


El sindicat d'infermeria SATSE ha amenaçat amb una campanya informativa "ambiciosa" per denunciar els "riscos" que suposaria fer proves de detecció de covid-19 a les oficines privades de farmàcia, com ja han demanat algunes comunitats autònomes, si finalment la proposta acaba tirant endavant.

El sindicat veu "absolutament contradictori i irracional" que des de l'administració pública es limiti l'afluència a centres de salut i es promogui l'atenció telefònica en lloc de la presencial però "al mateix temps es plantegi promoure que s'aglomerin els possibles contagiats i les persones amb altres patologies o sanes a les oficines privades de farmàcia".

El sindicat apunta que "no són només interessos estrictament de salut pública, sinó també de caràcter polític en el cas del Govern de Madrid i mercantils per part dels farmacèutics". L'organització assegura que fer les proves a farmàcies "suposaria la vulneració d'almenys dotze normes i lleis espanyoles" i "posar en risc la salut i la seguretat de les persones i dels treballadors".

En aquest sentit, SATSE ha explicat que preveu iniciar una "ambiciosa" campanya informativa perquè "tothom sigui conscient que aquesta pràctica irresponsable i il·legal podia posar en risc la seva salut i la de les persones del seu entorn més pròxim en afavorir que es converteixin en focus de contagi i propagació del virus". A més, el sindicat aconsellarà que per a l'adquisició de medicaments i productes d'higiene o bellesa, entre altres, només es vagi en aquelles farmàcies que no facin test covid a persones possiblement contagiades.

"Estem assistint a una premeditada i calculada campanya de desinformació perquè el conjunt de la ciutadania no vegi cap problema en el fet de fer aquest tipus de proves diagnòstiques en les oficines privades de farmàcia, i la nostra obligació, com a professionals sanitaris, és aportar-los dades de judici contrastades en benefici de l'únic objectiu que ens mou que és garantir la seva salut i seguretat”, apunten des de SATSE.

D'altra banda, el sindicat diu que s'incomplirien les normes relatives a la prevenció de riscos laborals. També avisen que les farmàcies, com a entitat privada, no haurien de poder accedir a l'historial clínic dels ciutadans en fer el registre i trasllat dels resultats de la prova.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article