El Departament augmenta un 12% la inversió per fer fornt a la crisi

Un reforç pels serveis socials locals i comarcals


El Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya ha augmentat la inversió en 182 milions d'euros per als serveis socials locals i comarcals. Aquest augment, 20 milions més que l'any passat, es concretaran a través dels contractes programa en matèria de serveis socials que Carme Capdevila va presentar ahir.

Els serveis que notaran aquest augment són els serveis socials dels municipis de més de 20.000 habitants, tots els consells comarcals i la Mancomunitat de la Plana.
D'aquesta manera, Carme Capdevila ha assegurat el compromís del Govern en la inversió pública. La consellera ha expressat aquest fet amb una dada prou significativa, i és que, el fons que el Departament d’Acció Social destinat als contractes programa registra un increment acumulat del 49 % i s’han destinat 487,7 milions d’euros.

Els contractes programa deriven de l'Acord Marc en matèria de serveis socials que l'any 2008 van pactar el Departament, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis.

16 milions d'euros més que l'any passat pels serveis socials bàsics

Per altra banda, però també amb l'objectiu de mantenir l'increment de la inversió pública, enguany, els contractes programa destinats a sufrar els serveis sociasl bàsics es veuen incrementats en 16 milions, resultant així una xifra de 124,6 milions d'euros.

Dins aquest partida s'hi inclouen els fons extraordinari per a ajudes d'urgèncis social per segon any consecutiu.
 
Més de 57 milions d’euros per a la resta de programes dels contractes
 
Per altra banda, els contractes programa també distribuiràn 57.126.161,36 euros entre ajuntaments i consells comarcals. Aquests diners permetran finançar la resta d’actuacions incloses al programa: transport adaptat; atenció a les persones amb dependència i discapacitat; drogodependències i prevenció de la SIDA; inclusió social; atenció a la infància i l’adolescència; famílies monoparentals; dones i els seus fills/es en situació de violència masclista; i integració de les persones estrangeres immigrants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article