Accessos bloquejats i pintades en l’inici de la jornada de vaga a universitats i instituts

Els estudiants estan cridats a l’aturada per reclamar als rectors que signin el Compromís Contra la Crisi Educativa

Universitaris i estudiants de secundària estan cridats aquest dijous a la vaga per reclamar als rectors que signin el Compromís Contra la Crisi Educativa. 

Des de primera hora del matí, s’ha bloquejat l'accés a determinats centres i han fet pintades, per exemple al Campus Mar de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), que ha estat ocupat durant la nit, al del Clínic de la Universitat de Barcelona (UB) o a les facultats del Barri Vell de Girona i Montilivi de la Universitat de Girona (UdG), segons ha informat el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), convocants de la vaga.

La protesta reclama l'equiparació de preus de màsters i graus i graus entre sí, la remuneració obligatòria de les pràctiques i el suport per a l'absolució de tots els encausats per defensar la universitat. A més, demana un pla de xoc pel català contra l'emergència lingüística. A més, els estudiants volen que els rectors modifiquin els protocols feministes i els plans d'estudi per donar-los una visió més equitativa en termes de gènere.

Durant tot el matí d’aquest dijous es faran diverses concentracions i manifestacions arreu del territori, a ciutats com Barcelona, Girona, Lleida, Reus, Manresa i Vic.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article