El Govern demana allargar el toc de queda dues setmanes i l’amplia a 176 municipis 

L’executiu redueix de 400 a 250 els casos per 100.000 habitants per aplicar-lo

La Generalitat tornarà a demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el confinament nocturn per a diversos municipis per frenar els contagis de Covid-19. Aquest cop ho farà per a dues setmanes, fins el 20 d’agost, i no per a una com ha vingut fent, tal com ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. 

A més, s'han endurit els paràmetres per decidir els municipis que l'apliquen, ja que s'ha reduït de 400 a 250 el límit de casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants per formar-hi part. En total, 176 municipis catalans tindran toc de queda nocturn si el TSJC ho autoritzi. 

El confinament nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí està vigent fins divendres a 163 municipis. A partir de llavors, i un cop el TSJC ho autoritzi, s'aplicarà a tots aquells municipis que tinguin més de 250 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants, així com en aquells limítrofs que es consideri tot i no complir els paràmetres.

Plaja ha reconegut que els indicadors de la pandèmia van a la baixa però no els ingressos a l'UCI ni la pressió hospitalària en general, que és “altíssima”, segons ha reconegut la portaveu. Per això, ha justificat la necessitat d'ampliar el toc de queda nocturn i fer-ho durant dues setmanes. En aquest sentit, ha dit que baixar el límit de 400 a 250 busca aconseguir reduir aquesta pressió assistencial i ha recordat que el màxim fixat per considerar que la situació és extremadament greu és de 125. Ha apuntat que el Govern ha establert el límit en el doble d'aquest valor.

La portaveu ha dit que la mesura s'ha demostrat efectiva per reduir la interacció social i fer abaixar els contagis, però ha valorat que encara són necessaris més dies per aconseguir que també baixin les hospitalitzacions, que es troben “lluny” de les xifres desitjades. A més, ha recordat que la pressió assistencial baixa a un ritme més lent que els contagis. Amb tot, ha confiat que en “dues setmanes” es pugui veure algun avenç en aquest sentit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article