Una recerca de la unitat de nutrició de la Universitat Rovira i Virgili (URV) juntament amb altres investigadors de l'estudi PREDIMED-Plus ha constatat que l'adherència a la dieta mediterrània està associat a un menor deteriorament de la funció renal.
La investigació ha analitzat dades de 5.675 participants durant un any de seguiment i ha constatat que les persones que van seguir més aquesta dieta van presentar un 38% menys de risc que es produís un declivi més gran o igual al 10% en la taxa de filtració glomerular del ronyó. En canvi, una major adherència a un patró proteic es va associar a un empitjorament de la taxa.
Els resultats van mostrar que el consum de verdures, llegums, vi, així com el sofregit a base de tomàquet i oli d'oliva s'associa a una millor funció renal.
Els autors, basant-se en evidències científiques prèvies, suggereixen que aquests aliments són rics en nutrients beneficiosos com la fibra, els antioxidants i alguns compostos antiinflamatoris els quals podrien exercir un paper protector sobre el ronyó i permeten reduir la inflamació sistèmica, milloren la funció endotelial, el perfil lipídic, la resistència a la insulina, preserven la pressió arterial i modulen l'índex i la càrrega glucèmica.
Tots, factors de risc reconeguts de disfunció renal. El treball s'ha publicat a la revista científica ‘European Journal of Nutrition’.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari