Acció Cultura Viva, el festival de música comunitari de la Mercè arriba a la seva sisena edició

L’esdeveniment amb perspectiva feminista, LGTBIQ, antiracista i anticapacitista vetlla per mostrar la diversitat de les expressions musicals de la ciutat


Arriba la sisena edició del festival Acció Cultura Viva (ACV), un esdeveniment organitzat de manera col·lectiva, assembleària i oberta, en el marc de les festes de la Mercè. El festival, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, es durà a terme el 23 de setembre a la Nau Bostik i el 24 i 25 de setembre al recinte Fabra i Coats. Com cada any, l’ACV reivindica la seva essència única creant el seu cartell mitjançant un procés participatiu a partir de l’escolta de més de 500 propostes. 

ACV és una proposta pública d'àmbit ciutat que té lloc durant la Mercè i que s'emmarca en el programa Cultura Viva , impulsat per l'Institut de Cultura de Barcelona, que assaja noves formes de gestió col·lectiva. “Les decisions es prenen en diverses comissions de treball obertes a qualsevol persona, entitat o col·lectiu que hi tingui interès i es posen en comú en un plenari participatiu”, explica l’organització en un comunicat.

D’aquesta manera, les persones que configuren el festival estan organitzades en diferents comissions. Uns s’encarreguen de la programació, altres d ela comunicació i la producció.

Basat en l’Economia Social i Solidària 

El festival ACV és un projecte comunitari que es concep d’acord amb els principis de l’Economia Social i Solidària (ESS), tant pel que fa a l’organització com pels proveïdors que s’hi impliquen. Diferenciant-se dels models de festival dominants, és un projecte centrat en crear comunitat, donar suport al teixit cultural de la ciutat i esdevenir punt de trobada i celebració. 

En l’economia interna del festival també s’apliquen els principis de l’ESS i un tractament econòmic equilibrat entre totes les persones, com per exemple en la remuneració dels artistes, a partir de criteris igualitaris -sense greuges comparatius provocats per una suposada programació en
termes de caps de cartell i apostes de segon nivell-, i en la mateixa remuneració de les persones participants en l’organització. 

L’ACV està organitzat pels col·lectius i espais següents: Alterevents, l’Ateneu L’Harmonia, Las Pibas Producen, Cultura en Vivo, El Triangle Contracultural, Nau Bostik, Dona Cançó, Fabra i Coats-Fàbrica de Creació, The Good Good, Llobregat Block Party, Pedra, Quesoni, Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya (XES), La Clara Comunicació i altres persones a títol individual. 

Amb perspectiva feminista, LGTBIQ, antiracista i anticapacitista 

A l’edició d’enguany tenen un especial protagonisme grans icones del feminisme musical, artistes dissidents i bandes que exploren gèneres musicals que passen pel flamenc, l’electrònica, el rap, el rock, la música urbana, el trap, l’R&B, el reggae, el jazz i la cançó d’autor. 

ACV té una clara perspectiva feminista, LGTBIQ, antiracista i anticapacitista. “Es volen mostrar projectes musicals sorgits de la ciutat i d’arreu que durant tot l’any mantenen viva la flama de la cultura de petits escenaris comunitaris, una escena soterrada que es vol visibilitzar”, expliquen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article