El sindicat CSIF denuncia el “col·lapse” de les urgències a l’Hospital de Bellvitge

Assegura que aquesta nit s’ha arribat a un dels “pics màxims” d’activitat amb 120 pacients atesos als passadissos


La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha tornat a denunciar la situació de “col·lapse” que viuen les urgències de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB). Carmen Ruiz, responsable de sanitat del sindicat, assegura que aquesta passada nit el servei d’urgències ha assolit un dels seus “pics màxims” amb 120 pacients atesos als passadissos. 

Ruiz recorda que les urgències de l’hospital tenen capacitat per a 91 pacients en boxes i que quan se supera aquesta xifra no es pot donar l’atenció adequada als malalts. “No tenim recursos per atendre a tota aquesta gent. Durant el cap de setmana ens han faltat fins i tot bombolles d’oxigen”, critica.

El sindicat recorda que tot i que durant el Nadal es va arribar al pic màxim d’infeccions respiratòries, a les urgències de l’hospital continuen arribant pacients pluripatològics complexos que han de ser tractats “en condicions”.

Carmen Ruiz lamenta que en un centre amb plantes on hi ha espai per a derivar pacients, no s’estiguin habilitant llits suplementaris per donar resposta a aquest increment de la demanada. “La direcció mèdica coneix la situació però no fa ni cas. Estan forçant altes quan hi ha llits que no estan utilitzant”, afegeix.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article