Tortosa albergarà un dels nous Serveis d’Intervenció Especialitzada per a l’atenció de violències masclistes

El Departament d’Igualtat i Feminismes ha inaugurat també un nou Servei d’Informació i Atenció a les Dones a Amposta.


Tortosa acollirà un dels set nous Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE) per a l’atenció a les violències masclistes que el Departament d’Igualtat i Feminismes obrirà arreu del país. Així ho ha anunciat aquest dimecres la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, durant una visita a les Terres de l’Ebre on també ha inaugurat el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) que s’ubica a les noves instal·lacions de l’Espai Dones, gestionat per l’Ajuntament de la ciutat. Aquestes mesures formen part d’una inversió d’1,6 milions d’euros del departament per a polítiques i serveis d’igualtat i feminismes als municipis de la demarcació.

El nou SIE que s’obrirà a Tortosa té l’objectiu de complementar el servei que actualment ja presta el SIE d’Amposta. A més, el departament està treballant també perquè aquest nou servei s’apropi a la població de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. En aquests moments, el SIE d’Amposta ja presta servei en itinerància a Móra d’Ebre, un servei que comptarà amb noves instal·lacions en un futur pròxim. Per altra banda, es preveu que el nou SIE de Tortosa pugui tenir també una antena a Gandesa.

La finalitat és apropar el servei a les dones que viuen en les diferents comarques de les Terres de l’Ebre, i donar resposta a les necessitats del territori. “Els Serveis d’Intervenció Especialitzada són centrals en la lluita de país contra les violències masclistes”, ha destacat la consellera Verge. Aquesta mena de serveis proporcionen acompanyament a les dones que han viscut situacions de violència masclista, i a les seves filles i fills; així com faciliten els processos de recuperació i reparació, i són un recurs clau per a la superació de les violències viscudes. En aquests moments, Catalunya compta amb 17 SIE, però el Departament preveu obrir-ne set de nous.

Amposta inaugura l’Espai Dones

A la capital del Montsià, la consellera Verge ha inaugurat el nou SIAD de la ciutat, que s’ubica a les noves instal·lacions de l’Espai Dones. L’equipament, que serà gestionat per l’Ajuntament d’Amposta, amplia el servei que fins ara es prestava exclusivament des del Consell Comarcal del Montsià, i aquest nou espai municipal acollirà també el Servei d’Atenció Integral LGBTI+ del municipi.

L’Espai Dones d’Amposta, a més, inclou sis habitatges que s’han rehabilitat i reformat per oferir-los a joves i famílies del barri de la Vila. Així mateix, l’espai també inclou una gran sala polivalent, des d’on es promouran tota mena d’activitats per a dones del municipi.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article