Estudien una combinació de fàrmacs “prometedora” en pacients amb càncer renal i alteracions al gen MET

Vall d’Hebron ha impulsat l’assaig clínic que va incloure 41 pacients, 17 dels quals tenien tumors com aquest


Investigadors del Campus Vall d’Hebron han descobert una combinació de fàrmacs “prometedora” en pacients amb càncer renal avançat i alteracions al gen MET. La investigació tenia com a objectiu determinar l’eficàcia de les noves estratègies terapèutiques en càncer renal papil·lar avançat, una malaltia amb mal pronòstic i escasses opcions de tractament.

L’assaig clínic va comptar amb 41 pacients, 17 dels quals tenien tumors amb alteracions al gen MET. Tot i que el resultat global de la mostra no va superar els criteris d’èxit, l’estudi ha revelat avenços en pacients amb tumors i alteracions de MET, un 30% dels afectats amb càncer renal.

Les mutacions del gen MET estan implicades en la progressió de la malaltia i poden jugar un paper en la resistència a diversos tractaments. Tot i que es coneix bé la relació de les mutacions a MET amb el desenvolupament del càncer renal, “no hi ha tantes evidències sobre els efectes de dirigir-se específicament a aquest gen en el tractament del càncer renal”, han assegurat els investigadors.

Més enllà de la mutació del gen MET, es van considerar tumors amb alteració al gen aquells que presentaven guany del cromosoma 7, amplificació de MET, variacions del domini de la cinasa de MET o amplificació del factor de creixement d’hepatòcits. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article