Prop d’un 55% dels estudiants supera la prova d’aptitud per cursar un grau d’Educació Infantil o Primària

La prova consta d’un examen de competència comunicativa i raonament crític i un altre de competència logicomatemàtica


El 54,07% dels estudiants que el passat 15 d’abril es van presentar a la Prova d’Aptitud Personal (PAP) per accedir a un grau universitari en Educació Infantil o Primària han sigut declarats aptes. En total, 4.757 van fer la prova dels 5.164 que es van matricular inicialment, i 2.572 han obtingut la qualificació d’apte.

Per tribunals, als de Barcelona van ser aptes el 55,02% dels aspirants, a Bellaterra el 54,29%, a Girona el 51,35%, a Lleida el 55,69% i a Tarragona el 51,99%, segons ha informat aquest dijous el Departament d’Educació. La PAP consta de dos exàmens, un de competència comunicativa i raonament crític, i un altre de competència logicomatemàtica.

La qualificació d’aquesta prova és apte o no apte, i un cop superada té validesa indefinida. Els estudiants que no han superat la convocatòria ordinària poden presentar-se en les següents. La pròxima serà el 19 de juliol i els estudiants que la superin podran accedir als estudis d’Educació en la preinscripció universitària del setembre.

D’altra banda, mentre que el 56,59% dels alumnes de Batxillerat que es presenta a la prova, la supera, aquesta proporció es rebaixa fins al 35,09% quan es tracta d’estudiants procedents dels Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article