Testos amb material reciclat per promoure la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social

La Fundació Portolà s’alia amb CitySens i la Fundació Pere Mata en un projecte que reivindica la participació de persones amb discapacitat en l’economia circular


La Fundació Portolà s’ha aliat amb l’empresa tarragonina CitySens i la Fundació Pere Mata per engegar un projecte que promou la inclusió social i laboral de persones en risc d’exclusió, al mateix temps que es reciclen teixits excedents de roba de mobiliari per la fabricació de testos per a plantes. L’entitat subratlla que amb aquesta iniciativa es reivindica la participació de persones amb discapacitat en projectes d’economia circular. 

“Per nosaltres és important què es fa, com es fa i, sobretot, amb qui es fa. Pensem que la indústria tèxtil té una excel·lent oportunitat per reutilitzar els seus excedents en processos circulars i combinar impacte positiu ambiental i social”, assenyalen des de la Fundació Portolà. L’entitat destaca que amb aquest projecte no només es busca “fomentar hàbits de consum més conscients, que evitin el malbaratament de recursos i energia”, sinó també promoure la inclusió social i laboral de persones amb capacitats diferents.  

Concretament, els usuaris de la Fundació Portolà s’encarregaran d’elaborar la funda de roba (amb teixits recuperats dels excedents de roba de mobiliari) per als testos d’autoreg dissenyats per CitySens i muntats per usuaris de la Fundació Pere Mata. Cada color de test serà una edició limitada i es treballarà sota demanda, per, d’aquesta manera, fer una fabricació més sostenible, on s’utilitzen només els recursos disponibles, sense generar excedents i de manera totalment personalitzada.  

“Aquest projecte permet recuperar el valor de teles que fins ara es rebutgen. Estem fomentant l’economia circular, reduint els residus de la indústria del moble i els accessoris tèxtils”, remarca la Fundació Portolà. Per poder ampliar l’abast del projecte, l’entitat ha engegat una campanya de micromecenatge a través de Verkami.  

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article