Es posa en marxa un servei destinat a la salut sexual de les persones amb discapacitat intel·lectual a Tarragona

La Fundació Villablanca vol donar resposta a la reivindicació creixent de garantir el dret a una vida sexual satisfactòria


La Fundació Villablanca ha posat en marxa un servei pioner a Tarragona destinat a l’atenció a la salut sexual de les persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest servei vol donar resposta a la reivindicació creixent de garantir el dret de les persones amb discapacitat intel·lectual a una vida sexual i afectiva satisfactòria i responsable. Villablanca oferirà tallers d’educació sexual adaptats a les seves necessitats, també espais de reflexió i formació específica sobre salut per a familiars de persones amb discapacitat intel·lectual, i a professionals i entitats que hi treballen. D’altra banda, es farà orientació per casos individuals o de parella amb dificultats relacionades amb la salut sexual.

La iniciativa pionera és fruit del Grup de Treball de Sexualitat i Afectivitat de la fundació, que treballa sobre aquestes qüestions des de l’any 2016. Per a crear aquest servei, els membres del grup de treball han consultat les necessitats sexuals que tenen les persones amb discapacitat intel·lectual i com poder-les afrontar. Afirmen que el servei “dona resposta a la reivindicació creixent de garantir el dret a les persones amb discapacitat intel·lectual a una vida sexual i afectiva satisfactòria i responsable”.

El nou servei s’ha presentat aquest dimarts 13 de juny al Casal de Dones de Reus i està en marxa des d’eixe mateix dia. Des de la Fundació Villablanca, s’esperen bons resultats i que, per tant, el servei es pugui incloure en la cartera de serveis socials del país.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article