Una seixantena de centres educatius podran millorar l’accessibilitat dels seus espais

S’instal·laran ascensors, es crearan rampes d’accés i se suprimiran barreres arquitectòniques, entre altres accions


El Govern ha aprovat una despesa de 2.167.206,96 milions d’euros per finançar projectes per millorar l’accessibilitat en una seixantena de centres educatius catalans. El Consell Executiu ha donat llum verda aquest dimarts a la transferència del Departament de Drets Socials al  d’Educació d’aquesta partida, que prové dels fons europeus Next Generation EU.

Aquesta aportació s’utilitzarà per instal·lar ascensors, crear noves rampes d’accés a les escoles, adequar cambres higièniques adaptades, suprimir barreres arquitectòniques o pavimentar recorreguts aptes per a persones amb mobilitat reduïda a espais com el pati, entre d’altres actuacions.

Una trentena de centres educatius de l’àrea de Barcelona es beneficiaran d’aquest finançament, mentre que a Tarragona rebran part d’aquesta aportació nou escoles, vuit a Girona, tres a Lleida, tres al Penedès, dues a la Catalunya Central, dues a l’Alt Pirineu i una a les Terres de l’Ebre.

D’altra banda, també es destinarà part d’aquesta inversió a adquirir material específic, com micròfons.

La conselleria de Drets Socials destinarà, a més, 400 milions d’euros provinents dels fons europeus Next Generation a projectes per ajudar col·lectius vulnerables. L’objectiu és reforçar, transformar i impulsar el conjunt dels serveis socials.

Es destinaran a un ampli ventall de ciutadans, com ara la gent gran, les persones amb discapacitat, sense llar, o que pateixen un problema de salut mental, així com a infants i joves.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article