La Prestatgeria del Social, un espai en expansió per a la literatura compromesa

La Setmana del Llibre Social, impulsada pel Social.cat, es transforma per encabir més formats i activitats

El tret de sortida es farà a la Setmana del Llibre en Català el dimarts 12 de setembre amb una taula rodona sobre cures


Després de dos anys tirant endavant la Setmana del Llibre Social, la iniciativa sociocultural del Social.cat que ha reunit a autores i autors referents en les lletres socials a diverses llibreries de Barcelona, encetem una nova etapa expandint aquest projecte que a partir d’ara es diu La Prestatgeria del Social.  

Aquesta nova iniciativa anirà més enllà d’una sola setmana i s’amplia al llarg de l’any amb diferents formats i activitats per aproximar les temàtiques socials a través dels llibres entre aquells col·lectius que tenen difícil accés a la lectura i la cultura. L’educació, el gènere, la salut, les migracions, la diversitat, el feminisme o els moviments socials són qüestions que ens travessen a totes i que posarem sobre la taula a través de xerrades i debats participatius per tal de reflexionar i caminar, juntes, cap a una societat més crítica, justa i igualitària. 

Enguany, del 14 al 18 de novembre estarem a diverses llibreries de Barcelona per encetar debats al voltant d’alguns d’aquests temes. Així, per exemple, ens reunirem a La Conxita per parlar sobre educació social amb David Vàzquez, Yanina Diaz Ortega i Ferran Castellarnau, i a la llibreria Tòmiris per endinsar-nos en el món de la salut i l’educació emocional de la mà d’Eudald Espluga i Jaume Funes, entre altres activitats que estem preparant i que donarem a conèixer en les pròximes setmanes. 

Abans, però, el dimarts 12 de setembre donarem el tret de sortida a La Prestatgeria del Social amb una activitat en el marc de la Setmana del Llibre en Català: la taula rodona ‘Reivindicant les cures des dels llibres’, que comptarà amb les veus de Laura Gonzalvo, autora de ‘La llista de les coses impossibles’; Guillermina Sanisidro Fontecha, una de les autores de ‘Dones i mares invisibles’; i Laia Altarriba, responsable de premsa i activitats de Tigre de paper. Dues dones que saben de primera mà què suposa tenir una persona dependent a càrrec i una editorial compromesa amb visibilitzar les cures des dels llibres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article