Igualtat planteja acompanyament institucional a víctimes de violència masclista quan hagin de recollir estris personals

El Ministeri defensa revisar les concessions de llicències d’armes perquè tinguin una “mirada feminista”


El Ministeri d’Igualtat ha plantejat que hi hagi acompanyament institucional a víctimes de violència masclista quan hagin d’anar a recollir els seus estris personals al domicili que compartien amb l’agressor. La delegada del govern espanyol contra la violència de gènere, Victoria Rosell, ha explicat que dos dels assassinats d’aquest agost abordats en el comitè de crisi mantingut aquest dilluns amb les comunitats autònomes es van produir en aquestes circumstàncies. Rosell ha remarcat que es tracta d’un moment “perillós” i “de risc” sobre el qual encara no s’havia posat el focus. La delegada ha insistit que fins ara només hi ha acompanyament policial quan el cas està judicialitzat amb ordres d’allunyament, però ha defensat ampliar-ho.

Rosell ha explicat que el fet que en la recollida d’estris personals no judicialitzada hi ha acompanyament “privat” d’amics o familiars de la víctima no és una garantia de seguretat suficient, d’aquí que calgui fer una “institucionalització”.

“És un nou àmbit d’actuació” en el qual Igualtat i les autonomies han posat el focus pel fet que suposa un “forat” en la protecció de les víctimes, ha dit Rosell, que ha opinat que “si existís aquest recurs seria demandat sens dubte per les dones”.

Un altre element que han destacat Rosell i la secretària d’Estat d’Igualtat, Ángela Rodríguez, en roda de premsa és el de la llicència d’armes. Rodríguez ha defensat que caldria revisar els permisos perquè tinguin una “mirada més feminista” que tingui en compte la violència de gènere.

Rodríguez també ha destacat com a factors de risc escenaris com l’embaràs o avortament en dones víctimes de violència masclista, la reagrupació familiar de dones migrants o els casos d’addicions i problemes de salut mental. També ha remarcat que la “pobresa és un factor de risc crucial”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article