Educació no podrà contractar més vetlladores escolars aquest curs perquè s’ha exhaurit el pressupost

El departament subratlla que s’ha passat de 15 a 30 milions d’euros en quatre anys per contractar cinc hores setmanals de mitjana per alumne


Laia Asso, directora general d’Educació Inclusiva de la Generalitat, ha assegurat aquest dilluns que el Departament d’Educació no podrà contractar més vetlladores per a les escoles durant aquest curs perquè ja s’ha exhaurit la partida d’aquest àmbit al pressupost. En els últims quatre cursos la partida ha passat de 15 a 30 milions d’euros, que permeten fer 70.000 hores setmanals de monitoratge de suport.

Actualment, hi ha uns 14.000 alumnes catalans que necessiten vetllador o vetlladora, ha dit Asso en una entrevista a TV3, cosa que suposa cinc hores de mitjana a la setmana per a cada infant. Molts centres i famílies s’han queixat de la falta d’hores de vetlladors, però Asso assegura que el 80% dels centres tenen més hores ara que abans.

Asso diu que sempre calen més recursos, però també es requereix més flexibilitat. “La figura del vetllador és un suport addicional, però en cap cas és el pal de paller. Quan parlem d’escola inclusiva és transformar el sistema al 100%”, conclou.

La setmana passada, la Federació Catalana d’Autisme denunciava que hi havia famílies que a hores d’ara, amb el curs ja començat, encara no saben quantes hores de suport tindran els seus fills i filles, i que moltes altres famílies havien detectat una reducció de les hores de vetlladores als centres educatius on estudien els seus infants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article