Nova figura contra l’assetjament escolar per abordar les violències

El coordinador cocobe rebrà 30 hores de formació pràctica el primer trimestre


Per tal de lluitar contra l’assetjament escolar, el Departament d’Educació ha creat la figura del coordinador de coeducació, convivència i benestar (cocobe) als centres de primària i secundària. Es tracta d’una de les mesures impulsades perquè es tracti “clara, diligent i respectuosa amb tot l’alumnat” aquest fenomen, ha afirmat la directora general de l’Alumnat, Anna Chillida, en la jornada per explicar les principals línies d’actuació per fer front a la violència a les aules, organitzada al Teatre Zorrilla de Badalona. La cita ha comptat amb uns 400 assistents, entre directors d’escoles públiques i concertades i docents del Barcelonès.

Chillida ha dit que el coordinador cocobe rebrà 30 hores de formació el primer trimestre i seran “recursos pràctics”. L’objectiu és que serveixi “de pont” entre l’institut i Educació. “Es necessita aquesta figura dins del centre”, ha recalcat. Cada escola escollirà “el perfil més idoni” i és “obligatori” que existeixi, ha recalcat.

La directora general ha especificat que “hi ha un mínim de dedicació” que és d’una hora setmanal, i ha apuntat que tots els centres disposen d’una bossa d’hores que, en funció de les necessitats, pot variar. Chillida ha insistit en l’obligatorietat de dedicar-hi les hores que toquen, perquè ve marcat per normativa.

En aquest sentit, ha recordat que aquest curs s’ha reduït una hora lectiva per facilitar aquesta iniciativa educativa. Chillida ha subratllat que la voluntat és que la seva implementació es faci “amb paciència i sense recarregar de burocràcia” les escoles.

Importància de la prevenció

La directora general ha destacat la rellevància de fer prevenció a les escoles quan apareixen situacions com ara agressions sexuals grupals. En aquest sentit, ha apuntat que cal “empoderar” l’eina de la Unitat de Suport a l’Alumnat en situació de Violència (USAV) per assessorar les escoles, i ha deixat clar que “agilitzar tempos” de resposta depèn de la DGAIA i del Departament d’Interior.

La jornada de Badalona, que ha aplegat els centres i responsables del Barcelonès, ha estat la tercera de les 12 que es faran (tantes com serveis territorials té Educació a Catalunya) fins a finals d’octubre.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article