Comença la vacunació conjunta de la grip i la Covid-19 a les residències de gent gran

Salut i Drets Socials remarquen la importància d’aquesta campanya “com a barrera per evitar epidèmies”


La campanya de vacunació simultània contra la grip i la Covid-19 per a les persones amb risc de patir complicacions de salut ha començat aquest dimarts a la residència Feixa Llarga Laia González de l’Hospitalet de Llobregat. La primera fase de la campanya s’allargarà tres setmanes i inclou la gent gran que viu en residències, pacients amb atenció domiciliària i altres persones institucionalitzades.

Coincidint amb les primeres injeccions, els departaments de Salut i de Drets Socials han remarcat la importància de vacunar-se “com a barrera per evitar epidèmies”. A partir de mitjan octubre les dosis arribaran als majors de 60 anys, les persones de risc, les dones embarassades, les persones amb immunosupressió i el personal sanitari.

Al centre per a gent gran Feixa Llarga de l’Hospitalet de Llobregat el seguiran en els pròxims dies gairebé 1.000 residències de tot Catalunya. S’espera que durant aquesta campanya un 75% de persones vulnerables estiguin vacunades.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha remarcat que “degut al baix nombre de dosis que han arribat fins al moment, s’ha prioritzat la vacunació dels residents”. Un cop arribin la resta de dosis, a l’octubre, ha garantit que es vacunarà també al personal que té contacte directe amb els residents.

Per la seva banda, la directora general de Provisió de Serveis del Departament de Drets Socials, Maria Rosa Pons, ha posat en valor que “les persones vulnerables siguin prioritzades” un cop més en aquestes campanyes i ha recordat la importància de vacunar-se. Ha afegit que “l’experiència demostra que la vacuna és l’escut més important contra les epidèmies”. Ha fet una crida a tots els col·lectius vulnerables i les professionals de la sanitat perquè s’adhereixin a la campanya.

Vacunació sistemàtica de la grip per a infants

A part de les professionals que treballen directament amb els residents, a mitjan octubre està previst començar també a vacunar contra la grip i contra la Covid-19 la resta de col·lectius prioritaris. Al mateix temps, començarà per primera vegada la vacunació sistemàtica contra la grip per a tots els infants d’entre sis mesos i cinc anys, i Salut la recomanarà per a les persones fumadores.

Aquesta temporada, seguint les indicacions de l’OMS, a Catalunya totes les vacunes contra la grip són tetravalents, és a dir, serveixen per a dos tipus de grip A i dos tipus de grip B. Respecte a les vacunes contra la Covid-19, en gran part seran monovalents adaptades per fer front a la variant XBB.1.5, que és la que circula majoritàriament en aquest moment.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article