El Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona demana avançar cap a una capital “més amigable”

L’entitat insta a “tots els actors” a treballar per un transport i espai públic “pensats amb i per a les persones grans”


El Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona (CAGG) demana a tots agents de la ciutat el “compromís” per avançar cap a una capital “més amigable” pel col·lectiu. En la lectura d’un manifest en motiu de la commemoració del 33è aniversari del Dia Internacional de les Persones Grans, l’entitat ha instat a “tots els actors” a treballar per un transport i espai públic “pensats amb i per a la gent gran” i ha reivindicat els drets de les persones grans “de present i de futur”.

Els representants del CAGG han realitzat la lectura pública del manifest davant l’edifici de l’Ajuntament després d’un breu recorregut per la ciutat, des de la Plaça Urquinaona fins a la plaça de Sant Jaume, en l’autobús Chausson Urbas 59, un vehicle històric que ha proporcionat la Fundació TMB. 

Al manifest s’han destacat les millores en la mobilitat, un dels àmbits on el Consell Assessor de la Gent Gran hi treballa des de fa temps. També s’ha reivindicat un disseny de la ciutat per a tothom, tant dels entorns físics com dels virtuals, i garantir la participació de les persones grans en totes les fases de les polítiques i actuacions que els hi afecta.

El regidor d’Educació i Promoció de les Persones Grans, Lluís Rabell, ha estat present a la lectura del manifest i ha volgut reconèixer el paper de les persones grans en la ciutat: “No són només un deure o una responsabilitat per la ciutat, sinó que són un actiu i un potencial transformador enorme. Els reconeixem una força activa i un valor inqüestionable per la transformació i l’avenç de Barcelona”, ha dit. En aquest sentit, ha afirmat que el consistori “recull la proposta del Consell Assessor de la Gent Gran per treballar en aquest compromís de ciutat, per fer de Barcelona una ciutat amiga per a les persones grans”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article