60.000 signatures per demanar que el 6% del PIB es destini a educació 

Més de 50 entitats s’han organitzat per impulsar una Iniciativa Legislativa Popular, entregada al Parlament


Més de 50 entitats han entregat aquest dimarts al Parlament de Catalunya 60.000 signatures que han recollit per impulsar una Iniciativa Legislativa Popular que garanteixi com a mínim el 6% del PIB per a l’educació.

Segons les organitzacions que han impulsat la mesura —liderada per CCOO Educació i entre les quals també han participat el CEESC, els Moviments de Renovació Pedagògica o la FAVB— el Govern es va comprometre, a través del Decret 150/2017 de 17 d’octubre de l’atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu i la Llei d’Educació 12/2009, del 10 juliol, a promoure un sistema educatiu de qualitat i socialment responsable.

“Aquesta última llei esmentada, en la disposició final segona, estableix que el Govern ha d’incrementar progressivament els recursos econòmics destinats al sistema educatiu, establint, com a mínim, un 6% del PIB de Catalunya, en un termini de vuit anys. Un objectiu lluny de ser realitat i que està generant un greuge en els alumnes del sistema educatiu de Catalunya”, han manifestat les entitats organitzadores de la ILP. 

Així, han posat de manifest que les desigualtats educatives i la segregació escolar són “problemes greus” que s’estan donant en el sistema educatiu català. “L’abandonament escolar prematur i la manca d’igualtat d’oportunitats són qüestions que han de ser abordades amb urgència, per tal de poder garantir un sistema educatiu emancipador, que no deixi ningú al darrere per manca de recursos i de voluntat política”, adverteixen.

Per aconseguir aquest objectiu, proposen una llei de garanties de finançament que estableixi una inversió mínima del 6% del PIB en educació a Catalunya. Una inversió destinada a garantir els recursos humans i materials suficients per assolir una educació inclusiva i de qualitat en tots els nivells i àmbits educatius. Aquesta inversió, apunten, s’empraria per millorar diverses àrees clau, com per exemple reduir les ràtios i millorar l’atenció individualitzada; millorar les infraestructures educatives, incloent-hi la construcció de nous centres i la rehabilitació dels existents; el desplegament complet de l’atenció educativa inclusiva; la reversió de les retallades en les condicions laborals del personal educatiu, entre altres.

“Aquestes mesures són fonamentals per assegurar una educació inclusiva i de qualitat per a totes les persones a Catalunya. L’educació és el fonament del nostre futur, i la seva garantia no ha de dependre de les circumstàncies econòmiques o polítiques”, asseguren.

Les entitats que han promogut la ILP esperen que després de la comprovació administrava de les signatures entregades, la qualificació de la Mesa del Parlament i el debat parlamentari, es conclogui tot el procés amb l’aprovació d’una llei que permeti garantir els recursos necessaris per a l’educació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article