La CGT reclama que es reconegui l’experiència de treballadores de bressols rurals en els processos d’estabilització

El sindicat convoca concentracions aquest dimarts davant diversos serveis territorials d’Educació


La CGT ha reclamat al Departament d’Educació que reconegui l’experiència de les treballadores d’escoles bressol rurals contractades pels ajuntaments en els processos d’estabilització. En un comunicat, ha recordat que Educació va impulsar el curs 2015-2016 un pla pilot per tal que els municipis amb menys de 3.000 habitants poguessin integrar-se al primer cicle d’educació infantil en escoles rurals. La CGT ha criticat, però, que en els processos d’estabilització no es contempla com a mèrit l’experiència d’aquelles treballadores contractades pels consistoris. El sindicat ha lamentat que aquesta situació és “completament injusta i incomprensible”, ja que l’única diferència amb la resta era el pagador.

Per tot plegat, la CGT ha exigit a Educació que reverteixi aquesta situació i es computin els mèrits de les afectades com a anys d’experiència dins del Departament. Ha asseverat que aquesta situació està deixant a l’atur treballadores que acumulen fins a vuit anys d’experiència.

El sindicat ha organitzat concentracions aquest dimarts davant dels serveis territorials de Girona, Lleida, Manresa, Tarragona i Tortosa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article