Reclamen que les persones sense llar tinguin un rol més rellevant en la llei contra el sensellarisme

El Síndic de Barcelona reclama que la norma inclogui una mirada interseccional i recursos adaptats a les diferents necessitats


La Sindicatura de Greuges de Barcelona ha registrat al Parlament un dictamen sobre la proposició de Llei de mesures transitòries i urgents per fer front i erradicar el sensellarisme. Ha demanat un rol més rellevant d’aquests individus en l’elaboració de l’articulat de la llei i que la nova norma inclogui una mirada interseccional, recursos adaptats a les diferents necessitats i la responsabilitat de les empreses adjudicatàries de contractes de serveis a les persones que viuen al carrer.

També ha remarcat el paper de les entitats en l’acreditació de residència per empadronar sense domicili fix; la prevenció de conductes aporofòbiques del personal de les administracions, o amplificar l’atenció i l’acompanyament jurídic.

La Sindicatura ha avisat que la capital catalana aglutina la meitat de les persones sense sostre que hi ha a Catalunya i ha advertit de la importància que la llei vagi acompanyada d’una campanya de conscienciació social vers les persones sense llar, alhora que ha reclamat no utilitzar termes com “beneficiari” per referir-se a les persones que viuen al carrer, ja que el considera un terme “assistencialista que allunya el concepte de persones com a subjectes de ple dret”.

“Des de la Sindicatura celebrem aquesta iniciativa legislativa davant la necessitat d’aprofundir en una problemàtica sovint invisibilitzada i insuficientment abordada per les administracions competents”, ha sentenciat David Bondia, síndic de greuges de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Pensionista indignat Santa Coloma
1.
La Constitució espanyola parla dels diferents drets que tenim el ciutadans: a un lloc de treball i rebre un sou digne, de l'acces a un habitatge digne, a una atenció sanitaria pública de qualitat i uns serveis i cures a la gente gran per quand la gent no pugui realitzar les funcions diaries vitals de manera autónoma.
Imagineu tots els recursos que ens manquen per cubrir aquestes necessitats, com per anant enganyant a la gent, prometent drets que ni tant sols som capaçes de garantir als resident.


de garantir a la poblaci
  • 0
  • 0

Comenta aquest article