Nou mapa tàctil al metro de Barcelona per facilitar la mobilitat de les persones cegues 

Durant el febrer es farà una prova pilot a les estacions de Rocafort, Hospital Clínic i Sant Pau – Dos de Maig


El metro de Barcelona tindrà un nou mapa tàctil que ofereix una lectura “més clara i senzilla” a les persones cegues o amb discapacitat visual.

Es tracta d’una versió actualitzada del plànol en braille de l’any 2012, que era “complex” d’entendre perquè incorporava molta informació, segons ha explicat aquest divendres el delegat de l’ONCE a Catalunya, Enric Botí. El nou mapa tan sols detalla les parades on es pot fer transbord, l’inici i final de cada línia i deixa més espai entre el nom de les estacions per facilitar la comprensió. A més, representa cada línia amb una textura diferent. Durant el febrer es farà una prova pilot del nou plànol a les estacions de Rocafort, Hospital Clínic i Sant Pau.

En el pròxim mes també es repartirà el nou mapa en els punts d’informació de TMB d’Universitat, Diagonal, La Sagrera i Sagrada Família. El plànol es complementa amb una guia en braille, que ofereix informació detallada de les vies i els intercanviadors de tota la xarxa. Tot plegat s’ha fet en col·laboració entre l’ONCE i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). La voluntat és que el mapa es vagi desplegant progressivament a tota la xarxa de metro.

L’ONCE ha detallat que hi ha al voltant de 4.000 persones cegues a Barcelona que es beneficiaran de l’actualització. La tècnica de rehabilitació de la institució, Maria Àngels Matey, ha assegurat que el nou mapa donarà “més autonomia” a les persones amb discapacitat visual que utilitzen el metro de Barcelona, que “clarament” es troben “en desavantatge”.

“El mapa suposa un avenç important perquè és l’única manera que tenim per saber com son les línies de metro, quina forma tenen, on estan les parades i els transbordaments que hi ha”, ha dit Botí.

Al seu torn, el conseller delegat de TMB, Xavier Flores, ha remarcat el “compromís” de l’empresa gestora del transport públic de Barcelona amb l’accessibilitat i la inclusivitat. “Volem portar la mobilitat a tothom, és un dret que ha d’arribar a totes les persones”, ha indicat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article