L’Irídia Fest o com fer front a la radicalització de l’odi a través d’espais de celebració i comunitat

El festival se celebrarà divendres 16 i dissabte 17 de febrer a Paral·lel 62


Sota el lema ‘Denunciem l’inacceptable. Imaginem el desitjable’, arriba una segona edició de l’Irídia Fest, un festival de cultura i drets humans impulsat pel Centre Irídia que neix per demostrar que hi ha alternatives col·lectives i empoderadores per fer front a la radicalització de l’odi a través de la generació d’espais de vinculació, comunitat i celebració. 

Entre aquest divendres 16 i dissabte 17 de febrer, el festival omplirà l’escenari de Paral·lel 62 d’artistes internacionals i locals en dues jornades en què seran presents la música i les arts escèniques, totes elles propostes culturals de denúncia, crítiques i transformadores.

Divendres 16 de febrer començarà la programació amb l’espectacle de teatre ‘No soy tu gitana’, de Silvia Agüero, i l’actuació del duet flamenc Rafael Perona i Carmen Amador. I, com a novetat, la jornada s’obrirà amb la projecció del vídeo’ Open Letter to Pablo Hasél’, un projecte de Say It Loud Records i Albert Marquès amb motiu del tercer aniversari de l’empresonament del cantant de rap.

Dissabte 17 de febrer serà el torn de la música amb el conjunt de salsa i música afrocubana Tarquim y Los Metales Preciosos; Lapili i els seus ritmes dancehall i afrobeat; la banda de Londres Dowdelin, que portarà el seu afrofuturisme crioll amb arrels a Guadalupe, Martinica i Armènia; i acabarà amb una festa de reggaeton, dancehall, dembow i hip-hop de la mà de La Bulla Perreo!! Jahzzmvn & Aceitunas Negras.

El festival reivindica el paper de la cultura per a crear imaginaris compartits capaços de transformar la realitat que ens envolta i, alhora, ajuda a finançar el servei d’atenció i denúncia (SAIDAVI) d’Irídia, garantint-ne la gratuïtat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article